DP: Lielākais izaicinājums Latvijas prezidentūras laikā bija Rīgas centrs un laikapstākļi (16)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielākais izaicinājums Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomes laikā bija pati norises vieta - Rīgas centrs, piektdien žurnālistiem sacīja Drošības policijas pārstāvis, prezidentūras drošības operāciju vadītājs Māris Voika.

Viņš riski bija saistīti ar to, ka norises vieta, kas bija Latvijas Nacionālā bibliotēka, atradās pašā Rīgas centrā. Citas valstis prezidentūras pasākumus pārsvarā noorganizē kaut kur pilsētas nomalēs, piemēram «Expo» centros un tamlīdzīgi.

Otrs lielākais risks bija laikapstākļi, jo prezidentūra norisinājas ziemā. Amatpersonas bija jāpavada no un uz lidostu caur Mārupi, kur ir šauras ielas un brīžiem slikti izbraucami posmi. Tāpat kaut viena avārija uz ceļa radītu problēmas.

Voika uzsvēra, ka būtiskākais tieši satiksmes organizācijā bija tas, ka drošības speciālsiti noorganizēja pasākumu norisi tā, lai neierobežotu nevienu publisko transportu

Austrumpartnerības samita noorganizēšanu Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane novērtēja ar atzīmi - deviņi. Viņa atzina, ka šāds vērtējums ir ļoti labs priekš tiem resursiem, kas Latvijai ir un kopumā iegulditā darba.

Runājot par paveikto prezidentūras laikā, viņa piektdien žurnālistiem pavēstīja, ka komanda strādāja pēc «3K» principa, kas ir - komanda, koordinācija un komunikācija - kas Pētersones-Godmanes ieskatā ir svarīgākas lietas, lai kaut noorganizētu šāda mēroga notikumu.

Viņa sacīja, ka pirmais pārbaudījums bija pati pirmā padome, kas bija tieslietu un iekšlietu padomes sēde, jo «iekšlietu ministri kaut ko saprot par drošību un miesassargiem», un komandai bija ļoti svarīgi, kā viss noritēs un kādas būs atsauksmes. IeM valsts sekretāre atzina, ka jau vakara pēc pirmās tikšanās saņēma atzinīgus vārdus par drošības speciālistu punktualitāti un profesionalitāti.

Latvijas prezidentūra ES Padomē ilga pusgadu un noslēdzās jūnija beigās.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu