Ušakovs drošības apsvērumu dēļ nevēlētos monumentālo karogu izvietot uz AB dambja (207)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) drošības apsvērumu dēļ iebilst pret monumentālā karoga izvietošanu uz AB dambja - tas, viņaprāt, nav droši, jo karogs varētu ar laiku apgāzties. Savukārt, ja speciālisti viņu varēs pārliecināt, ka tas ir droši un nav pamata šādām bažām, Rīgas mērs neiebildīs pret karoga izvietošanu šajā vietā.

Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka tā nav principiāla nostāja - nenovietot karogu uz AB dambja, bet gan drošības apsvērumi. Ušakovs pašu karoga izvietošanas ideju atbalsta, taču viņu māc bažas, ka nebūt ne vieglais objekts ar laiku varētu uzkrist virsū Saules akmenim.

«Ja mani spēs pārliecināt, ka tas ir droši, iebildumu pret AB dambi nebūs,» sacīja Rīgas mērs. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašvaldība piedāvās citas alternatīvas vietas pilsētas centrā šī karoga uzstādīšanai.

Kā ziņots, par godu Latvijas simtgadei monumentālu karogu Rīgā plānots uzstādīt uz AB dambja - šo vietu iedzīvotāji atbalstīja interneta balsojumā. Plānots, ka tas būs 60 metru augsts - tikpat, cik netālu esošā Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Uz dambja jau šomēnes veikti ģeodēziskie izpētes darbi, lai saprastu, kā labāk nostiprināt karoga mastu. Pats karogs būs teju ceturdaļfutbola laukuma izmēra un tiks austs ārzemēs, izmantojot speciālas tehnoloģijas.

«Latvijas karogs» ir unikāls ilgtermiņa projekts, kurā līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā iecerēts valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu reģionu centros izvietot monumentālus Latvijas karogus. Projekta mērķis ir aizsākt nacionālo simbolu godināšanu ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, tā vairojot iedzīvotājos patriotismu un lepnumu par Latviju.

Komentāri (207)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu