Jauniešu aptaujā noskaidrots, kurš ir populārākais Mārtiņš Latvijā (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes/Leta

Tuvojoties latviešu gadskārtu svētkiem - Mārtiņdienai, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu, tika veikta aptauja, lai noskaidrotu, kurš ir populārākais Mārtiņš Latvijā.

Studentiem tika lūgts nosaukt pirmo uzvārdu, kas ienāk prātā, dzirdot vārdu Mārtiņš. 36% aptaujāto nosauca šefpavāru un slow-food kustības aizsācēju Mārtiņu Rītiņu; nedaudz mazāk respondentu – 21% nosauca aizsaulē aizgājušo mūziķi Mārtiņu Freimani, savukārt, 14% no aptaujātajiem studentiem pirmais prātā nāca viens no populārākajiem latviešu pavāriem Mārtiņš Sirmais.

Vairāki respondenti nosauca arī citus Latvijā zināmus Mārtiņus – komponistu Mārtiņu Braunu, politiķi Mārtiņu Bondaru, dziedātāju Mārtiņu Ruski, hokejistu Mārtiņu Karsumu u.c.

Aptaujas rezultātos tika noskaidrots, ka populārākais studentu vidū ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Lai gan vārds Mārtiņš pēdējos gados ir izzudis no populārā personvārdu topa, pēc statistikas datiem Latvijā dzīvo 12 712 Mārtiņi.

Aptaujā piedalījušies biznesa augstskolas «Turība» studenti.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu