Foto: Pie Rīgas pils sienas gulst svecītes (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Pie Rīgas pils sienas cilvēki nesteidzīgi sākuši nolikt svecītes. Krastmalā ieradušies gan skolas vecuma bērni, gan arī vecāka gadagājuma ļaudis. Sanākušie pēc svecīšu nolikšanas nedaudz pakavējas un tad dodas projām.

Pirmās aizdegt svecītes jau no paša rīta bija devušās skolēnu grupas. Aptaujātie skolēni atzina, ka ik gadu šajā dienās dodas aizdegt svecītes, lai tādā veidā pieminētu Latvijas karavīrus.

Pagaidām iedzīvotāji nav klausījuši ieteikumam uz speciāli sagatavotiem režģiem nelikt svecītes plastmasas traukos. LETA novēroja, ka pie mūra lielākoties noliktas tieši svecītes, kas atrodas plastmasas trauciņos sarkanā un baltā krāsā.

Lielā vēja dēļ dažām svecēm liesma jau ir nopūsta.

Kā vēstīts, godinot Brīvības cīņās kritušos Latvijas karavīrus, šodien valstī tiek svinēta Lāčplēša diena.

Lāčplēša dienu Rīgā atzīmēs ar vairākiem piemiņas pasākumiem - Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi, lāpu gājienu, vainagu nolikšanas ceremoniju Rīgas Brāļu kapos un pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī ar piemiņas brīdi Sudrabkalniņā. Līdztekus tam notiks kultūras pasākumi - izstādes, kā arī vairāki koncerti kultūras centros un dievnamos.

Lāčplēša dienā Latvijā ir tradīcija ēku logos ielikt svecītes, tā godinot kritušo brīvības cīnītāju piemiņu. Rīgā cilvēki svecītes aizdedz Daugavmalā pie Rīgas pils mūra. Par tradīciju kļuvis arī daudzviet Latvijā šajā dienā rīkot lāpu gājienus. Tāpat, simboliski pieminot izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, ļaudis novembrī pie apģērba mēdz piespraust sarkanbaltsarkanas lentītes, kas nēsājamas ar stūriem uz augšu, veidojot burtu «V».

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu