Tūristam, kurš baiļu dēļ atteicies no ceļojuma uz Ēģipti, naudu neatdos (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: D-Stanley, CC BY-SA 2.0

Aplūkot Ēģiptes kultūras mantojumu klātienē daudziem tūristiem tagad ir liegts. Vieni netiek uz Ēģipti atcelto lidojumu dēļ, citi turp nedodas, jo raizējas paši par savu drošību, vēsta TV3 raidījums «Bez Tabu». 

«Atcelts netika. Visi brauca uz Hurgadu, bet, ja televīzijas ziņās rāda, ka tas ir bīstami, atteicos, neraugoties uz to, ka sākumā domāju, zaudēšu visu naudu,» stāstījis kāds ceļotājs vārdā Matīss.

Tūrisma operators, kuru Matīss nevēlas atklāt, sacījis, ka viņam ir visas tiesības naudu neatdot, jo Matīss pats atteicies lidot uz Hurgadu. Tomēr solījis trešo daļu no iemaksātās summas atdot.

«Cilvēkam, protams, ir tiesības vienpusēji atteikties no līguma, taču viņam būs jārēķinās ar tiem zaudējumiem, kas ir paredzēti līguma attiecīgajā brīdī, ja viņš atkāpjas vienpusīgi no līguma un viņam nav pamata šobrīd to darīt, jo tās ir viņa bažas,» saka Latvijas tūrisma aģentu asociācijas ģenerālsekretāre Marina Paņkova.

«Es ārkārtīgi skumu īstenībā, šobrīd skatos uz saviem nagiem, kas bija paredzēti ceļojumam. Vienmēr braucot uz Ēģipti kā reizi taisu šos nagus,» saka hennas zīmējumu meistare Inese Dāvidsone, kas šo nedēļu bija nolēmusi pavadīt Šarm eš Šeihā. Taču viņa ne jau pati atteicās tur doties, bet gan atcelto lidojumu dēļ netika.

«Mēs varam vai nu izvēlēties citu lidojumu, vai arī mēs varam lūgt, lai mums atgriež naudu atpakaļ. Mēs, protams, vēlējāmies izvēlēties citu ceļojumu, jo gribējām ļoti aizbraukt siltā klimatā sauļoties un peldēties, bet nebija nevienas iespējas, tamdēļ, ka reisi ir pilni un faktiski līdz gada beigām lielākā daļa no čarter lidojumiem visi ir nopakoti, pilni,» saka Inese. Tādēļ izvēlējusies saņemt atpakaļ iemaksāto naudu. Ja būtu iespēja lidot, tad lidotu ar pārliecību, ka no likteņa neizbēgt.

«Cilvēku bailes nav tās, kas ietekmē viņu dzīves vai viņu likteņus. No tā, ka cilvēki baidās, viņi aizsargātāki nekļūst,» uzskata Inese.

«Tikai uz Hurgadu, jo visi reisi uz Šarm eš Šeihu ir noņemti un kad sāksim lidot, nav zināms,» pastāsta vienā no tūrisma birojiem. Ceļotgribētāju skaits joprojām ir liels, tāpēc arī cenas nav mazākas, secinājis «Bez Tabu».

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu