Starp ES drošības dienestiem pastāv pārspīlēta piesardzība, uzskata Kalniete (118)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sadarbība starp Eiropas Savienības (ES) drošības dienestiem joprojām ir nepietiekama, jo starp tiem joprojām pastāv pārspīlēta piesardzība, šādu viedokli sarunā ar aģentūru LETA pauda bijusī Latvijas vēstniece Francijā, pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Deputāte norādīja, ka datu reģistrs ir tikai viens no faktoriem, kas varētu novērst līdzīgu terora aktu gadījumu, jo tas lielākoties domāts aviopasažieriem, taču liela daļa cilvēku Eiropā nonāk pa sauszemi vai kuģojot pa jūru. «Daudz nozīmīgāk būtu, ja drošības dienesti spētu vairāk un labāk sadarboties, savstarpēji apmainoties ar to rīcībā esošo informāciju. Pašlaik viņu starpā pastāv pārspīlēta piesardzība, kas ir saprotama, taču šajos apstākļos tas nevar būt šķērslis, lai datu apmaiņa notiktu daudz efektīvāk,» uzskata Kalniete, kas darbojas EP Ārlietu komitejā.

Deputāte arī uzsvēra, ka potenciālo terora aktu novēršanai nepieciešamas vairākas pakāpes, taču pašlaik būtu nepieciešams fokusēties uz Eiropas drošības dienestiem, kuriem lielākoties ir zināmi cilvēki, kuru darbība potenciāli var apdraudēt citus. «Jānodarbojas ar viņu neitralizāciju vai pastiprinātu kontroli, lai novērstu jaunu terora aktu atkārtošanos,» pauda politiķe.

Jau ziņots, ka 13.novembra vakarā koordinētās apšaudēs un sprādzienos vairākās sabiedriskās vietās Parīzē tika nogalināti 129 cilvēki, bet slimnīcās nogādāti vairāk nekā 300 ievainotie. Teroristiskais grupējums «Islāma valsts» tīmeklī publiskotā paziņojumā uzņēmies atbildību par terora aktiem.

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu