Ēģipte lidostās pastiprina drošības pasākumus (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes lidostās drošības pasākumi tiek padarīti stingrāki, otrdien paziņoja valdība, šādi reaģējot uz 31.oktobrī notikušo Krievijas aviolainera katastrofu, ko, visticamāk, izraisījis lidmašīnā ienestas bumbas sprādziens.

«Ņemot vērā visus iespējamos iemeslus aiz šīs lidmašīnas katastrofas, ieskaitot iespēju, ka tā bija teroristu uzbrukuma mērķis, Ēģiptes varasiestādes pastiprinājušas drošības pasākumus visās lidostās,» teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Krievija otrdien paziņoja, ka aviokatastrofu izraisījis bumbas sprādziens, savukārt Ēģiptes ministrs neilgi pēc tam norādīja, ka izmeklēšanas komisija vēl savus gala secinājumus nav izdarījusi.

«Līdz šim [izmeklēšanas] komiteja nav nonākusi pie nekādiem rezultātiem, kas norādītu uz katastrofas iemesliem,» preses konferencē paziņoja civilās aviācijas ministrs Hosams Kamals.

Ēģiptes Iekšlietu ministrija otrdien norādīja, ka tiek izvērtētas pasažieru un bagāžas pārbaudes, soļi, «lai padarītu stingrākas pasažieru un darbinieku pārmeklēšanas procedūras, kas tiek veiktas, viņiem ierodoties lidostā».

Tiks īstenotas vērienīgas lidmašīnu drošības pārbaudes, kā arī «pārskatītas drošības atļaujas ekipāžām».

Nav zināms, kā spridzeklis tika ienests lidmašīnā, tomēr pastāv aizdomas, ka tas bijis «savējo darbs».

Ministrija otrdien arī paziņoja, ka saistībā ar Krievijas lidmašīnas katastrofu neviens lidostas darbinieks nav arestēts.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas lidostas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts» saistīti kaujinieki.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu