«Daesh» publicē attēlu ar bumbu, kas esot izraisījusi Krievijas lidmašīnas katasrofu (83)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Teroristu grupējums «Daesh»(«Islāma valsts») publiskojis attēlu ar bumbu, kas esot uzsprāgusi Krievijas pasažiera lidmašīnā virs Ēģiptes, izraisot 224 cilvēku nāvi.

Grupējums arī paziņojis, ka nogalinājis divus gūstekņus - Ķīnas pilsoni un norvēģi.

«Islāma valsts» propagandas izdevuma «Dabiq» jaunākajā numurā, kas izplatīts sociālajos medijos, publicējis attēlu ar dzēriena «Schweppes Gold» skārdeni, kurā esot atradušās sprāgstvielas.

«Dabiq» vēsta, ka Krievijas lidmašīnā tikusi ievietota bumba, jo Maskava septembrī sākusi uzlidojumus Sīrijā. Sākotnēji grupējums gribējis nogāzt lidmašīnu, kas pieder kādai no ASV vadītajā koalīcijā iesaistītajām valstīm.

Krievijas aviolaineris «Airbus A321» nogāzās 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā. Lidmašīnā, domājams, atradās bumba, kā rezultātā lidaparāts uzsprāga un nogāzās. Katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

«Tas tika darīts, la parādītu krieviem un visiem to sabiedrotajiem, ka tiem nebūs drošības uz musulmaņu zemes un gaisa telpā,» teikts grupējuma propagandas izdevumā, kurā lidmašīnas pasažieri nosaukti par «krustnešiem».

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu