Ārlietu ministrija iesaka ceļotājiem neapmeklēt Mali (17)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka ceļotājiem neapmeklēt Mali, norādot, ka īpaši bīstama ir situācija Tombuktu, Kidala, Gao un Mopti provincēs, kā arī lielākajā daļā no teritorijas Kulikoro, Segu un Kajesas provincēs, aģentūra BNS uzzināja ministrijā.

Piektdien Mali galvaspilsētas Bamako viesnīcā «Radisson Blu» ir iebrukušas ar šaujamieročiem bruņotas personas un sagrābušas vairāk nekā 170 ķīlniekus.

palidziba@mfa.gov.lv

«Tā kā situācija Mali ir nepastāvīga, aicinām ceļotājus būt īpaši piesardzīgiem un modriem, nepievērst sev lieku uzmanību un aktīvi sekot vietējo politisko notikumu attīstībai. Aicinām ceļotājus izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas daudz cilvēku. Aicinām arī glabāt pārtikas un ūdens krājumus vairākām dienām neparedzētiem gadījumiem. Mali ir augsti terorisma un paaugstināti cilvēku nolaupīšanas draudi, it īpaši ziemeļos no Mopti,» pauž ĀM.

Vienlaikus ĀM norāda, ka Mali nav Latvijas pārstāvniecības, bet konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības valstu pārstāvniecībās.

Tāpat ĀM stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka vairākas bruņotas personas ir ieņēmušas viesnīcu un par ķīlniekiem sagrābušas aptuveni 170 cilvēku. Šobrīd noris ķīlnieku atbrīvošanas operācija. Saskaņā ar pēdējo informāciju līdz šim ir atbrīvotas vismaz 80 personas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu