Teroraktā Mali viesnīcā gājuši bojā seši Krievijas pilsoņi (139)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija sestdien paziņoja, ka dienu iepriekš Mali galvaspilsētas viesnīcā notikušajā teroraktā gājuši bojā seši Krievijas pilsoņi, bet seši Krievijas pilsoņi atbrīvoti.

«Krievijas vēstniecības Mali rīcībā esošā informācija liecina, ka daudzo ārvalstnieku, kas tika saņemti par ķīlniekiem, bija arī Krievijas pilsoņi - aviokompānijas «Volga-Dņepr» darbinieki. Uzbrucēju neitralizēšanas operācijas laikā Mali specdienesti atbrīvoja vairāk nekā simt cilvēku, no kuriem seši ir Krievijas pilsoņi,» teica Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

«Bojāgājušo vidū ir seši mūsu valsts pilsoņi, kurus restorāna telpās kopā ar 13 citu valstu pilsoņiem kaujinieki nošāva burtiski pirmajos teroristiskā uzbrukuma viesnīcai brīžos,» viņa sacīja.

«Stingri nosodām šo necilvēcīgo rīcību, kuras mērķis ir destabilizēt situāciju Mali, sagraut iekšējā noregulējuma procesu,» piebilda Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve un izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

Jau vēstīts, ka Ziemeļāfrikas džihādistu grupējums «Al Murabitun» («Sargi») uzņēmies atbildību par uzbrukumu viesnīcā «Radisson Blu» Mali galvaspilsētā, kur piektdien gāja bojā vismaz 27 cilvēki.

Mali drošības spēki ir paziņojuši, ka gāja bojā 27 no vairāk nekā 100 gūstā saņemtajiem, tostarp trīs Ķīnas, viens ASV un viens Beļģijas pilsonis. Tāpat trīs teroristi gāja bojā uzspridzinoties vai viņus nogalināja drošības spēki.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu