Jauni draudi no zemestrīcē bojātās Fukušimas AES (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Betona siena, kas uzcelta ap Japānas zemestrīcē bojāto Fukušimas atomreaktoru, lai apturētu piesārņotā ūdens ieplūšanu okeānā, sākusi deformēties - tās pamatos izveidojusies 500 metru gara plaisa, vēsta vietējie mediji.

Deformācija, visticamāk, sākusies gruntsūdeņu spiediena dēļ. Tagad pastāv bažas, ka piesārņotie ūdeņi varētu ieplūst okeānā.

Fukušimas speciālisti pašlaik strādā, lai glābtu situāciju un likvidētu plaisu.

2011.gadā 9,0 magnitūdu zemestrīce Japānas ziemeļaustrumu piekrastē izraisīja spēcīgu cunami, kas prasīja vairāk nekā 18 tūkstošu cilvēku dzīvību, sagrāva desmitiem mājokļu un izraisīja kodolavāriju Fukušimas 1.AES. Avārija notika, kad cunami dēļ atslēdzās AES dzesēšanas sistēmas.

Japāna ir ieviesusi stingrākus drošības noteikumus, lai novērstu Fukušimas katastrofai līdzīgus negadījumus. Tie ietver vairāk profilakses pasākumu un augstākus cunami bloķēšanas mūrus rajonos, kurus visvairāk apdraud cunami.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu