Krievijā skolas direktore liek bērniem vākt naudu īpašas kara lidmašīnas iegādei (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas pilsētas Sarātovas 3. Ģimnāzijas skolēnu vecāki uzrakstījuši atklātu vēstuli par iestādes direktori Tatjanu Raikovu, kas iepriekš paziņojusi, ka skolēni vāc līdzekļus «lielai kara lidmašīnai», lai palīdzētu Krievijai karā Sīrijā, vēsta «RBK».

Vecākus satraucis tas, ka skolas direktore ievilkusi bērnus «ne bērnu lietā». Viņi vērš uzmanību, ka skolas direktore vēlas savākt naudu lidmašīnai, kas «bombardēs teroristus», jeb «faktiski Sīrijas iedzīvotājus».

Viens no vecākiem norādījis, ka šāda akcija ir bezjēdzīga, jo teroristi varētu atriebties.

Skolas direktore norādījusi, ka bērni vēlas savākt naudu lidmašīnai, uz kuras sāniem būtu attēlota sarkana zvaigzne. Konkrēts lidmašīnas modelis gan neesot nosaukts.

Tāpat netika konkretizēts, cik tieši daudz naudas lidmašīnas iegādei bērniem būtu jāsavāc.

«Mēs vēlamies, lai bailes paralizē teroristus, kad viņi ieraudzīs krievu lidmašīnu,» sacījusi skolas direktore.

Tāpat viņa paziņojusi, ka skolēni gatavi izveidot mājaslapu «Liktenis un dzimtene - viens vesels», ar kuras palīdzību varētu piesaistīt naudu bombardēšanai.

Tiek lēsts, ka Krievijas kara lidmašīnas «SU-24» izmaksas varētu sastādīt apmēram 5,5 miljonus dolāru (5,1 miljons eiro).

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu