Lielajā ģildē izstādīs fotogrāfijas no Ukrainas bērnu radošās darbnīcas «No ģimenes ģimenei» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē no 8.decembra līdz 18.decembrim būs aplūkojama Ukrainas bērnu radošo darbnīcu «No ģimenes ģimenei» norišu fotogrāfiju izstāde,  informēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Raita.

Darbnīcās piedalījās Ukrainas karadarbībā cietušo ģimeņu bērni, un tās organizēja LMA un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenti sadarbībā ar biedrību «Alianse Latvija bez bāreņiem».

Izstādes ekspozīcijā būs aplūkojamas lielformāta fotogrāfijas, kurās iemūžinātas radošās darbnīcas, kas oktobrī norisinājās LMA un JVLMA. Mākslas akadēmijā darbnīcās bērni attīstīja prasmes praktiski strādāt ar dažādiem materiāliem - meitenes lika lietā izdomu un no audumiem veidoja kolāžas, mācījās darboties ar dažādām šūšanas iekārtām, savukārt puiši izgatavoja koka kulonus ar iededzinātām emblēmām pēc pašu sagatavotiem zīmējumiem, kā arī viesojās stikla apgleznošanas meistarklasē.

Savukārt mūzikas akadēmijā bērni nodarbībās iepazina latviešu folkloru, apgūstot tautasdziesmas un rotaļas, vēstīja par savas kultūras mantojumu, dziedot ukraiņu tautasdziesmas un citas Ukrainā populārās dziesmas.

Ukrainas karadarbībā cietušie bērni rehabilitācijas laiku Latvijā pavadīja ģimeniskā vidē. Par šo iespēju rūpējas biedrība «Alianse Latvija bez bāreņiem», kas ir projekta «No ģimenes līdz ģimenei» organizētāja.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu