Jauna informācija par Krievijas lidmašīnas katastrofu Ēģiptē (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) eksperti noskaidrojuši, kāda tipa spridzeklis tika izmantots «Kogalimavia» lidmašīnā, kura nogāzās virs Sīnāja pussalas Ēģiptē. Lai arī Ēģiptes izmeklētāji noraidījuši terorakta iespējamību, Krievijas eksperti norāda, ka lidmašīnā atrasts plastīts, vēsta izdevums «Kommersant». 

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, neliela bumba varēja tikt izgatavota no spridzekļa, kas analogs plastītam, un tā varēja būt izvietota lidmašīnas salonā tuvu vidusdaļai. Ar šādiem secinājumiem izmeklētāji nākuši klajā pēc tam, kad veikta «Airbus A321» lidmašīnas izpēte un pasažieru personisko mantu ekspertīze.

FDD pieļauj, ka sprādziena rezultātā lidmašīnā radās caurums, kura lielums bija mērāms vismaz metrs diametrā, un tas izraisīja tūlītēju salona dehermetizāciju un lidmašīnas sabrukšanu.

Tiek norādīts, ka lidmašīnas katastrofa Krievijā tiek izmeklēta, ņemot vērā to, ka noticis «transportlīdzekļu ekspluatācijas un pakalpojumu sniegšanas noteikumu pārkāpums», un nav zināms, vai lieta tiks pārkvalificēta kā terorakts.

Iepriekš vēstīts, ka «Kogalimavia» lidmašīnas katastrofa notika 31.oktobrī, kad vairāk nekā 20 minūtes pēc pacelšanās lidmašīna nokrita Sīnāja pussalā. Visi 224 cilvēki, kuri atradās lidmašīnā, gāja bojā.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu