Bijušais krievu drošības aģents paziņo, kas organizējis lidmašīnas katastrofu Ēģiptē (383)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušais valsts drošības komitejas aģents Boriss Karpičkovs izvirzījis versiju, ka pasažieru lidmašīnas katastrofu Šarm eš Šeihā it kā organizējis Kremlis, vēsta «newsru.com» atsaucoties uz «Mail Online».

Lielākā sabiedrības daļa Krievijā un pasaulē atbalstīja Putinu, kad viņš apsolīja atriebties «Islāma valstij», raksta medijs. Dažas dienas pēc lidmašīnas katastrofas Maskava uzsāka vēl intensīvākus uzlidojumus Sīrijā.

Izskaidrojumu tam it kā radis Boriss Karpičkovs, kurš no Krievijas aizbēdzis pirms 17 gadiem, drošības apsvērumu dēļ mainījis savu vārdu un kopā ar ģimeni dzīvo Anglijā. Viņa sensacionālais paziņojums sākumā šķiet neticams – viņš apgalvo, ka Kremlis, nevis «Islāma valsts» uzspridzinājis lidmašīnu, vēsta medijs.

Pēc Karpičkova vārdiem, Krievijas izlūkdienests it kā sastādījis plānu, lai ar vienu šāvienu nošaut divus zaķus – panākt «kā minimums starptautisko atblastu» masu uzbrukumiem Sīrijā, kā arī nostiprināt Krievijas ieroču tirdzniecības biznesu ar Tuvajiem Austrumiem.

Pēc Karpičkova teiktā, operācija esot bijusi vienkārša – uz Šarm eš Šeihu nosūtīts spiegs jeb «netīro darbiņu» speciālists, kurš uzdevies par atvaļinātu karotāju. Viņš it kā uzsācis romānu ar kādu sievieti, kas Ēģiptē atpūtusies.

Karpičkovs sacījis, ka brīdī, kad šī sieviete devusies uz Sanktpēterburgu, aģents viņai iedevis «dāvanu» saviem vecākiem un personīgi pavadījis uz lidostu. Šī «dāvana» bijis spridzeklis ar detonatoru.

Lidmašīnas, kas devās no Ēģiptes kūrorta Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu, katastrofa notika 31. oktobrī. Visi 224 cilvēki gāja bojā. Iepriekš minēts, ka noticis terorakts. Atbildību par to uzņēmusies «Islāma valsts».

Komentāri (383)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu