«Vienotības» premjera amata kandidāta nominēšanas tiesības karājas mata galā, uzskata Viņķele (150)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Ilze Viņķele.
Ilze Viņķele. Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijai «Vienotība» premjera amata kandidāta nominēšanas tiesības karājas mata galā, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Saeimas deputāte Ilze Viņķele («Vienotība»)

Viņa norādīja, ka cilvēkiem «vienkārši sāk apnikt», kā notiek premjera amata kandidāta meklēšanas process.

«Partijas vadītājai Solvitai Āboltiņai izvirzot savu kandidatūru, un kolēģiem «Vienotībā» viņu atbalstot, tika ļoti riskēts, jo bija skaidrs, ka koalīcijas atbalsta viņai nav,» sacīja Viņķele.

Savukārt attiecībā uz iespēju, ka par premjera amata kandidātu varētu kļūt «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis, Viņķele atzina, ka viņam ir nepieciešamās īpašības, lai kļūtu par valdības vadītāju, vienlaikus izsakot bažas, vai viņš spēs būt neatkarīgs savu lēmumu pieņemšanā.

Viņķele arī paziņoja, ka viņa līdz ar citiem saviem domubiedriem partijā negrasās tik viegli atmest ar roku partijas darbam.

Vaicāta, vai «Vienotības» iekšējie opozicionāri varētu izstāties no «Vienotības», Viņķele sacīja, ka «netic stāstam atkal un atkal dibināt jaunu partiju». Viņķele atzina, ka «Vienotības» iekšējie opozicionāri sabiedrības priekšā jūt atbildību par partiju un ka arī opozicionāri ir partijas «Vienotība» dibinātāji tāpat kā partijas vadītāja Solvita Āboltiņa un iespējamais premjera amata kandidāts Kārlis Šadurskis.

Vērtējot saspringto situāciju partijā, Viņķele pauda viedokli, ka tie ir augļi vairākus gadus ilgušai situācijai, kad viena darbakārtība partijā ir publiska, bet otra ir nodomos un iecerēs. Kā piemēru politiķe minēja nekonsekvenci jautājumā par to, ka partijas vadītājam ir jābūt arī premjera amata kandidātam. Šī ideja virmo gaisā gadiem, taču tas neliedza pirms gada pārvēlēt partijas vadītāju - Āboltiņu, taču tad stāsts par viņu kā premjeri nebija aktuāls

Jau ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ticies ar «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Komentāri (150)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu