Aizdomās par saistību ar «Islāma valsti» Turcijā arestēti 68 cilvēki (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizdomās par saistību ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts» Turcijas likumsargi vairākās operācijās visā valsts teritorijā aizturējuši 68 cilvēkus, trešdien pavēstīja valsts mediji.

Aresti veikti pēc tam, kad «Islāma valsts» terorista sarīkotā sprādzienā Stambulas centrā otrdien tika nogalināti desmit cilvēki. Tiesa gan, no mediju vēstīm nav skaidrs, vai aresti ir saistīti ar šo teroraktu.

Ankarā varasiestādes aizturējušas 16 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par liela uzbrukuma plānošanu galvaspilsētā, vēsta ziņu aģentūra «Anatolia».

Šanliurfā, Sīrijas pierobežā, arestēts 21 cilvēks. Arī viņi plānojuši uzbrukumu kādā vietā Turcijā, kas gan konkrēti netiek minēta.

Trešdien Antaljā, Vidusjūras piekrastē, arestēti trīs Krievijas pilsoņi, kas tiek turēti aizdomās par to, ka viņi ir «Islāma valsts» biedri, vēsta «Anatolia».

Turcija ilgstoši tikusi kritizēta par to, ka nav vērsusies pret «Islāma valsti» ar pietiekamu bardzību. Tiesa gan, pēdējo mēnešu laikā pēc vairākiem asiņainiem uzbrukumiem, kuros tiek vainota «Islāma valsts», Turcija sākusi aktīvāk vērsties pret džihādistu šūniņām tās teritorijā.

Spēcīgā sprādzienā Stambulas centrā tūristu iecienītajā Sultanahmetas rajonā otrdien nogalināti desmit, bet ievainoti 15 cilvēki. Eksplozija izraisījusies, uzspridzinoties Sīrijas izcelsmes teroristam pašnāvniekam.

Premjerministrs Ahmets Davutoglu sacīja, ka par teroraktu atbildīgs ir džihādistu grupējums «Islāma valsts».

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu