Šī nav «Vienotības» sakāve (134)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāta nominācija nav «Vienotības» sakāve, un, ja ir iespējams īstenot redzējumu, tad partijai jāpaliek koalīcijā, trešdien pēc «Vienotības» valdes un frakcijas kopsēdes sacīja demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

«Jautājums, ko «Vienotība» šobrīd [darīs]. Svarīgākais «Vienotībai» ir savi uzstādījumi, par ko mēs rītdien plkst.11 runāsim, un savas intereses, un tad ir jāsāk runāt. Es personīgi uzskatu, ka, ja ir iespējams mūsu redzējumu izpildīt, ir jāiet koalīcijā,» pauda Straujuma.

Taujāta, vai tas, ka prezidents nenominēja «Vienotības» premjera amata kandidātu Kārli Šadurski, nozīmē «Vienotības» sakāvi, valdības vadītāja atbildēja noliedzoši.

«Nē, es nedomāju, ka tā ir «Vienotības» sakāve, «Vienotība» pastāvēs. Galvenais ir mums diskutēt, saprast, kādi ir mūsu kopējie mērķi un realizēt tos. Nedrīkst šis sektors, kas ir faktiski proeiropiska, labēja partija, pazust. Tā ir atbildība mums visiem,» atklāja politiķe.

Uz jautājumu, kā viņa vērtē Kučinski, Straujuma atbildēja, ka viņu pazīst ļoti sen. «Vēl pirms mēs abi bijām politikā. Tajā laikā, kad viņš bija Valmieras mērs. Prezidents ir izvēlējies, un mums tagad ir jāskatās, kā tālāk mēs strādāsim,» viņa pauda.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no ZZS.

Pēdējās divās Saeimas vēlēšanās ilggadējais Tautas partijas politiķis Kučinskis startēja no ZZS saraksta. 12.Saeimas vēlēšanās viņš saņēma 2302 plusus un 2123 svītrojumus, saglabājot trešo pozīciju ZZS sarakstā Rīgā. 12.Saeimā Kučinskis vada Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Uz sarunām pie prezidenta trešdien bija uzaicināts arī Šadurskis, kuru politiskajos kuluāros minēja kā iespējamo premjera amata kandidātu.

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu