«Lattelecom» pērn nopelnījis 32 miljonus eiro (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Lattelecom» peļņa pērn sasniegusi 32 miljonus eiro, šodien informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Tas ir par aptuveni diviem miljoniem eiro vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 30,3 miljonus eiro.

Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas jeb EBITDA bija 72 miljoni eiro.

Tikmēr uzņēmuma grupas apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 191 miljonu eiro.

2015.gadā būtiskākie ieņēmumi bijuši informācijas tehnoloģiju (IT) un ārpakalpojumu jomā, kur ieņēmumu apjoms palielināts par 30%. Tāpat pozitīva tendence vērojama uzņēmuma jauno biznesu attīstībā - TV satura veidošanas un reklāmas biznesā, kur pērn ieņēmumi dubultoti.

Arī ieņēmumi no pamatpakalpojumiem saglabājuši izaugsmi - ieņēmumi no platjoslas interneta pakalpojumiem palielinājušies par 1%, bet ieņēmumi no TV pakalpojuma kāpināti par 8%, salīdzinot ar 2014.gadu.

«Lattelecom» pērn valsts attīstībā, investīcijās un nodokļos samaksājis 94 miljonus eiro, no kuriem 48,8 miljoni eiro samaksāti nodokļos, 30 miljoni investēti attīstībā un pakalpojumu uzlabošanā, savukārt 15 miljoni eiro tika ieskaitīti valsts kasē kā dividendes.

Kā ziņots, Gulbis jau iepriekš prognozēja, ka «Lattelecom» peļņa 2015.gadā varētu būt aptuveni 32 miljoni eiro, kas būs pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pirmo pusgadu pērn uzņēmums noslēdza ar vairāk nekā 16 miljonu eiro peļņu, bet pirmos deviņus mēnešus - ar 25 miljonu eiro peļņu.

«Lattelecom» ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kurš pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam «TeliaSonera» meitasuzņēmumam «Tilts Communications» (49%). 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 165 miljonus eiro, bet nopelnīja 30,3 miljonus eiro.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu