Aizdomās par bumbas ievietošanu Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā tur «EgyptAir» mehāniķi (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par bumbas ievietošanu Sīnāja pussalā Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā aizdomās tiek turēts Ēģiptes nacionālās lidsabiedrības «EgyptAir» mehāniķis, kura radinieks ir pievienojies džihādistu grupējumam «Islāma valsts», pavēstīja ar lietas izmeklēšanu saistīti informācijas avoti.

Līdz šim Ēģiptes varasiestādes publiski paziņojušas, ka nav atrasti pierādījumi, ka lidmašīnas katastrofu būtu izraisījis tajā ievietots spridzeklis.

Augsta ranga «EgyptAir» drošības dienesta amatpersona noliedza, ka kāds aviokompānijas darbinieks šajā lietā būtu aizturēts vai tiktu turēts aizdomās. Arī Ēģiptes Iekšlietu ministrija ir noliegusi, ka kāds būtu aizturēts.

Tomēr ar lietas izmeklēšanu pazīstami informācijas avoti atklāja, ka aizturēts lidsabiedrības mehāniķis, kā arī divi lidostas policisti un bagāžas iekrāvējs, kas palīdzējuši mehāniķim ievietot bumbu lidmašīnā.

«Uzzinot, ka vienam no tās locekļiem ir lidostā strādājošs radinieks, «Islāma valsts» rokassomā piegādāju bumbu šai personai,» sacīja viens informācijas avots, piebilstot, ka aizdomās turētā radinieks džihādistiem ir pievienojies pirms pusotra gada.

«Viņam tika teikts neuzdot jautājumus un ievietot bumbu lidmašīnā,» teica informācijas avots.

«Divi policisti tiek turēti aizdomās par līdzdalību, drošības kontrolpunktā pieverot acis uz notiekošo operāciju. Tomēr ir arī iespēja, ka viņi vienkārši pienācīgi nedarīja savu darbu,» pavēstīja cits ar izmeklēšanu saistīts informācijas avots.

Pret nevienu no četriem aizdomās turētajiem lieta vēl nav ierosināta, informācijas avoti norādīja aģentūrai «Reuters».

«EgyptAir» drošības dienesta pārstāvis paziņoja, ka valsts drošības policija ir pārbaudījusi visus Šarm eš Šeihas lidostas darbiniekus, nav atrasta nekāda informācija, kas liecinātu par viņu dalību.

Amatpersona norādīja, ka ir pārbaudītas visu darbinieku ģimenes saistes un nekas aizdomīgs netika atrasts.

«Strādāt lidostā tiek liegts ikvienam darbiniekam, kurš izrāda simpātijas kaujiniekiem,» amatpersona sacīja aģentūrai «Reuters».

Informācijas avots Ēģiptes Iekšlietu ministrijā uzsvēra, ka šīs lietas gaitā līdz šim neviens cilvēks nav ticis aizturēts.

«Mēs gaidām izmeklēšanas rezultātus,» piebilda informācijas avots.

Jau vēstīts, ka 31.oktobrī Ēģiptes Sīnāja pussalā nogāzās ar zīmolu «Metrojet» strādājošās Krievijas aviokompānijas «Kogalimavia» lidmašīna, kas bija ceļā no Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu. Katastrofā gāja bojā visi 224 cilvēki, kas tajā atradās. Krievijas Federālais drošības dienests ir paziņojis, ka aviolaineris nogāzās tāpēc, ka tajā eksplodēja bumba. Atbildību par teroraktu uzņēmusies «Islāma valsts».

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu