Rīgas cirkam nāksies atlaist darbiniekus; izrādes atcels (82)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas cirka darbinieki būs jāatlaiž, bet sestdien un svētdien paredzētās izrādes nenotiks, šodien preses konferencē žurnālistiem sacīja VSIA «Rīgas cirks» valdes priekšsēdētāja Lolita Lipinska.

Viņa norādīja, ka «Rīgas cirkā» visu gadu strādā 25 darbinieki, bet apmēram 60 darbinieki apkalpo «Rīgas cirka» izrādes. «Par perspektīvām grūti saprast. Ir skaidrs, ka sestdien, svētdien izrādes nenotiks un arī darbiniekiem tur nebūs, ko darīt,» sacīja Lipinska.

Viņa norādīja, ka Rīgas cirks patlaban mēģina starptautiskā līmenī risināt jautājumu par kompensācijām māksliniekiem, ar kuriem cirkam patlaban ir noslēgts līgums, kā arī risina jautājumu par naudas atdošanu biļešu pircējiem. Ar cirka māksliniekiem, kas Rīgā ieradušies viesizrādēs, tiks lauzts līgums, radušos situāciju uzskatot par «force majeure» situāciju. «Rīgas cirkam» finansiāli palīdzēs Kultūras ministrija (KM).

Lipinska stāstīja, ka Rīgas cirks ticis izmantots kā vieta, kur tapusi tieši cirkam paredzētā programma un cirkā uzturējušies tikai tie mākslinieki, kas iekļauti konkrētajā programmā. Tāpat cirkā uzturējušies tikai tie dzīvnieki, kurus atvedusi cirka trupa. »«Rīgas cirks» nav Zooloģiskais dārzs, kur zvēri dzīvotu pastāvīgi,» sacīja Lipinska.

Rīgas cirkā līdz 13.martam bija plānots demonstrēt izrādi «Tropu fantāzija» ar Kubas Nacionālā cirka piedalīšanos.

Jau ziņots, ka BVKB un Kultūras ministrija pieņēmusi lēmumu par Rīgas cirka slēgšanu nekavējoties, jo atrašanās Rīgas cirka telpās apdraud drošību.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu