Foto: Losandželosā pasniegtas «Grammy» balvas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV pilsētā Losandželosā pirmdienas vakarā notika 58. ikgadējā » Grammy » balvu pasniegšanas ceremonija un tajā par gada dziesmu tika atzīta Eda Šīrana un Eimijas Vedžas dziesma «Thinking Out Loud», par kuru Eds Šīrans saņēma balvu arī labākā popmūzikas solo izpildījuma kategorijā.

Jau vēstīts, ka arī Latvijas diriģents Andris Nelsons saņēmis prestižo «Grammy» balvu par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu.

«Grammy» ierakstu balvu ik gadu pasniedz 82 nominācijās par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā.

Par gada ierakstu tika atzīta Marka Ronsona dziesma «Uptown Funk», kas tika apbalvota arī labākā popmūzikas dueta/grupas izpildījuma kategorijā.

Par gada albumu tika atzīts Teilores Sviftas albums «1989», kas ieguva «Grammy» balvu arī kā labākais popmūzikas vokāla albums.

Kendriks Lamars ieguva vismaz četras «Grammy» balvas — labākā repa izpildījuma kategorijā un labākās repa dziesmas kategorijā par dziesmu «Alright», labākā repa albuma kategorijā par albumu «To Pimp a Butterfly», un labākās repa un dziesmas sadarbības kategorijā par dziesmu «These Walls».

Labākā jaunā mākslinieka kategorijā «Grammy» balvu ieguva 22 gadus vecā Megana Treinore.

Labākā rokmūzikas izpildījuma kategorijā un labākās roka dziesmas kategorijā «Grammy» balvas ieguva «Alabama Shakes» dziesma «Don't Wanna Fight».

Savukārt «Alabama Shakes» albums «Sound & Color» izpelnījās balvu kā labākais alternatīvās mūzikas albums.

Labākā tradicionālā popmūzikas vokāla albuma kategorijā balvu ieguva Tonija Beneta un Bila Čarlapa albums «The Silver Lining: The Songs of Jerome Kern».

Dueta «Skrillex un Diplo» albums «Skrillex And Diplo Present Jack U» ieguva balvu labākās deju/elektroniskās mūzikas albuma kategorijā.

Labākā deju mūzikas ieraksta kategorijā tika apbalvota dziesma «Where Are U Now», kuru izpilda «Skrillex and Diplo» ar Džastinu Bīberu.

«Muse» albums «Drones» ieguva «Grammy» balvu kā labākais roka albums.

Labākā metāla izpildījuma kategorijā tika apbalvota «Ghost» dziesma «Cirice».

Labākā «urban contemporary» mūzikas albuma kategorijā balvu ieguva Kanādas R&B dziedātāja The Weeknd albums «Beauty Behind the Madness», savukārt The Weeknd dziesma «Earned It (Fifty Shades of Grey)» tika apbalvota labākā R&B izpildījuma kategorijā.

Labākās R&B dziesmas kategorijā «Grammy» balvu ieguva D'Andželo un viņa grupas «The Vanguard» dziesma «Really Love», bet D'Andželo un «The Vanguard» albums «Black Messiah» tika apbalvots kā labākais R&B albums.

Kriss Steipltons saņēma «Grammy» balvu labākā kantrīmūzikas albuma kategorijā par albumu «Traveller» un labākā kantrīmūzikas solo kategorijā par dziesmu «Traveller».

Grupas «Little Big Town» dziesma «Girl Crush» tika apbalvota labākā kantrīmūzikas dueta/grupas izpildījuma kategorijā un labākās kantrīmūzikas dziesmas kategorijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu