Valmieras teātrī Harija Gulbja «Medību pils» pirmizrāde (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

19.februārī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora Jāņa Znotiņa iestudējums Harija Gulbja lugai «Medību pils». Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfe Evija Pintāne un kostīmu māksliniece Baiba Litiņa. 

Lugas darbība notiek nomaļā vietā mežā, kur vientulībā Medību pilī dzīvo māte un meita. Meita ir atteikusies no sapņa par studijām Rīgā, lai palīdzētu mātei saimniecībā. Sieviešu dzīvēs ienāk trīs vīrieši: jauns mežsaimniecības palīgstrādnieks un divi tūristi no Rīgas, kuri kādā ziemas vakarā lūdz naktsmājas. Satiktie vīrieši, iedvesmojoša nakts saruna ar vienu no vīriešiem, radušās jūtas pret viņu un tam sekojošās mīlestības vēstules liek meitenei no jauna sapņot par studijām Rīgā. Sapņi atkal šķiet reāli un piepildāmi, tāpēc viņa nolemj mainīt savu dzīvi un iekarot nesasniedzamo pilsētu.

«Šo Harija Gulbja lugu izvēlējos iestudēt, jo gribēju turpināt iepriekšējā sezonā ar izrādi «Debesis ir mums» iesākto tēmu par Latvijas laukiem, kuros mītošie savas noslēgtības un kautrīguma dēļ slēpj savas jūtas, nespēj rīkoties un viņu mūžā reizēm ir tikai viena satikšanās – mīlestības atklāsme, kuras dēļ cilvēks ir gatavs mainīt savu dzīvi. Un vēl mani interesē, kāpēc vecākiem ir tik grūti palaist savus bērnus pasaulē, un kāpēc bērni atsakās no saviem sapņiem, lai piepildītu savu vecāku nepiepildītos sapņus?» savās pārdomās par topošo izrādi dalās režisors Jānis Znotiņš.

Izrādē spēlē aktieri Inga Apine, Māris Bezmers, Ingus Kniploks, Kārlis Neimanis un Skaidrīte Putniņa.

Tuvākās izrādes: 20., 21.februārī un 2., 18. un 19.martā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu