«Rīgas cirks» saņēmis lēmumu par ekspluatācijas aizliegumu; mākslinieki ēkā turpina trenēties (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

«Rīgas cirka» valde ir saņēmusi Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) lēmumu par cirka ēkas kā publiskas būves ekspluatācijas aizliegšanu, aģentūra BNS uzzināja Kultūras ministrijā (KM).

Saskaņā ar šo BVKB lēmumu «Rīgas cirka» ēkā tiek pilnībā apturēta publisku pasākumu rīkošana, jo cirka skatītāju tribīnes nav droši izmantojamas pilnai noslodzei. Tajā pašā laikā «Rīgas cirka» telpās var uzturēties un trenēties cirka mākslinieki, jo viņu individuālie treniņi un cirka programmas sagatavošanas darbi nav uzskatāmi par publiskiem pasākumiem.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pēc BVKB 10.februāra atzinuma tika pārtraukta cirka ēkas ekspluatācija drošības apsvērumu dēļ. «Rīgas cirka» direktore Lolita Lipinska iepriekš žurnālistiem stāstīja, ka vēl nav skaidrs, vai ēkā drīkst uzturēties darbinieki un viesmākslinieki.

Tāpat ziņots, ka pēc KM iniciatīvas «Rīgas cirks» ir izveidojis krīzes pārvarēšanas komisiju, lai kompleksi un operatīvi risinātu radušos situāciju un pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem. Komisijā strādā KM kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī «Rīgas cirka» deleģētie pārstāvji.

KM norādījusi, ka cirka ēkas pilnu izpēti varētu būt iespējams veikt gada laikā, tālab par «Rīgas cirka» turpmāko mākslinieciskās darbības stratēģiju varētu spriest pēc gada. Patlaban ēkā nepieciešams veikt steidzamākos darbus, kas skar fasādes sienas nostiprināšanu. Par to ieinteresēta arī Rīgas pilsētas būvvalde, kura vērtēs, vai ir nepieciešams veikt pasākumus uz Merķeļa ielas, lai pasargātu gājējus no «Rīgas cirka» ēkas apdraudējuma.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu