Valmieras teātris izsludinājis «Meistara un Margaritas» papildizrādi Rīgā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

Galvaspilsētas skatītāju lielās atsaucības dēļ 23.maijā Rīgā, Dailes teātrī, notiks Valmieras teātrī iestudētā «Meistara un Margaritas» papildizrāde, informēja Valmieras drāmas teātra Mārketinga nodaļas pārstāve Lija Ozoliņa.

Iestudējumam tiks nodrošināti subtitri krievu un angļu valodā. Kopumā pavasara viesizrāžu laikā Rīgā martā un maijā varēs noskatīties trīs Valmieras teātra izrādes: «Meistars un Margarita», «Lattia» un «Maija un Paija».

Viesizrādes Rīgā ievadīs izrāde «Lattia» Nacionālā teātra Lielajā zālē 30.martā. Izrāde ir stāsts par latviešu raksturu un vēsturi pirms Pirmās atmodas un mīlestību. Viena 1834.gada nakts krogā atklās visdažādākos raksturus un tipus, no kuriem viens ir jauniņais draudzes skolotājs Cimzas Jānis.

31.martā un 7.maijā Nacionālajā teātrī būs iespēja noskatīties Annas Brigaderes «Maiju un Paiju». Režisors Reinis Suhanovs pasaku lugu skatījis cilvēcisko attiecību, mitoloģiskās un dabas ciklu sakarībās, tālab tās mērķauditorija ir pamatskolas bērni, vidusskolas jaunieši un viņu vecāki.

Savukārt Latvijā pirmo reizi iestudētā Mihaila Bulgakova romāna «Meistars un Margarita» skatuves versija Indras Rogas režijā uz Dailes teātra skatuves būs redzama 23.maijā, 24.maijā, 25.maijā un 26.maijā. Skatītājiem tas būs kā mistisks piedzīvojums vēsturē un romānā - daudzslāņainais sižets ieinteresē, aizrauj, liek pārlasīt romānu vai arī kaitina, taču vienaldzīgu neatstāj nevienu.

Biļetes uz Valmieras teātra viesizrādēm iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu