Malaizijas lidmašīnas pazušana: Kādu notikušā versiju apstiprinās atrastā atlūza? (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar medijos parādījās informācija par Mozambikā atrastu atlūzu, kas, iespējams, varētu būt no bezvēsts pazudušās Malaizijas lidmašīnas, tomēr šī nav pirmā reize, kad tiek atrasta kāda lidmašīnas daļa un reisa pasažieru tuvinieki vairs netic šiem stāstiem, vēsta «CNN». 

Mozambikā atrastā lidmašīnas detaļa atkal raisīja cerības par to, ka varbūt tā pieder aviokompānijas «Malaysia Airlines» reisa 370 pazudušajai lidmašīnai. Malaizijas transporta ministrija norādījusi, ka pastāv «liela iespēja», ka atrastā atlūza ir no «Boeing 777».

Tomēr pēc vairākām viltus trauksmēm un izskanējušām lidmašīnas pazušanas teorijām, upuru ģimenes locekļi šīs kārtējās vēstis uztver ar lielām aizdomām un pat dusmām, vēsta «CNN».

«Tāpat kā iepriekšējā reizē, kad tika atrasta atlūza, es domāju, ka mums būtu jāsagaida, lai amatpersonas noskaidro un apstiprina, kas patiesībā tas ir par priekšmetu un parāda mums konkrētus pierādījumus,» teicis Stīvs Vangs, kura māte ir viena no 239 pasažieriem, kas atradās pazudušajā lidmašīnā.

«Tās atlūzas ir izmētātas tik plašā teritorijā, ir grūti saprast, kā viens gabals var reāli palīdzēt,» sacījis Vangs.

Zangs Meilings, kas traģēdijā pazaudējis trīs ģimenes locekļus, medijam teicis: «Mēs vairs neticam šiem atlūzu stāstiem.»

Atrastā lidmašīnas atlūza nosūtīta uz Malaiziju tālākai izpētei. Izskalotā daļa ir fragments no horizontālā stabilizatora apšuvuma.

Reisa MH370 «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā pēc tam kad tā nezināmu iemeslu dēļ bija mainījusi kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neraugoties uz vērienīgajiem meklēšanas darbiem, lidmašīnas korpusu tā arī nav izdevies atrast.

Pērn jūlijā Francijai piederošajā Reinjonas salā tika atrasta lidmašīnas atlūza, kas atbilstoši ekspertu vērtējumam bija reisa MH370 lidmašīnas fragments.

Amerikānis Bleins Gibsons nedēļas nogalē noīrējis laivu, devies uz Mozambiku un ieraudzījis krastā izskalotu lidmašīnas atlūzu.

Gibsons iesaistījies arī neatkarīgā grupā, kas mēģina atrast pazudušo lidmašīnu. Tas neesot neparasti, kad privātas kompānijas iesaistās meklēšanā, sevišķi, ja tā notiek ilgu laika periodu.

To, vai šī atlūza tiešām ir no pazudušās lidmašīnas, plānots noskaidrot tuvāko dienu laikā. Ja apstiprināsies, ka atlūza tiešām ir no pazudušās Malaizijas lidmašīnas, tas varētu apstiprināt teoriju, ka lidmašīnas katastrofa izraisīta apzināti, vēsta «CNN».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu