Divi gadi kopš Malaizijas lidmašīnas pazušanas: Cik lielas ir cerības to atrast? (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Malaizija un Austrālija paziņojušas, ka tās ir cerīgas atrast «Malaysia Airlines» lidmašīnu, kura pazuda tieši pirms diviem gadiem. Austrālija pašlaik pārmeklē 120 000 kvadrātkilometru lielu platību Indijas okeāna dienvidos. Pagaidām gan tikai viena atlūza, kas ir apstiprināta, ir atrasta Renjonas salā. 

Kā vēsta BBC, meklējumi, kuros iesaistīti Austrālijas, Ķīnas un Malaizijas eksperti, varētu izmaksāt aptuveni 130 miljonus dolāru. Pagaidām tiek runāts par to, ka lidmašīnas meklēšanas darbi tiks pārtraukti pēc tam, kad viss meklēšanas apgabals tiks pilnībā nosegts, līdz ar to jūnijā lidmašīnas meklējumi varētu tikt pārtraukti.

Ziņojumā, kuru publicējušas Malaizijas varasiestādes, teikts, ka Malaizija ir cerīga atrast lidmašīnu, taču pēc tam, kad pašreizējā meklēšanas teritorija tiks pārmeklēta, valdībām ir jācenšas meklēt jaunas iespējas, lai atrastu mīklaini pazudušo lidaparātu.

Daudzi lidmašīnas pasažieru radinieki pieprasa meklēšanu veikt Renjonas un Mozambikas tuvumā - šajās vietās ir atrastas atlūzas, kas, iespējams, ir piederīgas pazudušajai lidmašīnai. Malaizija otrdien sola publicēt ziņojumu, kurā detalizēti tiks stāstīts par pašreizējo progresu lidmašīnas meklējumos.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu