DP priekšnieks: 16.martā provokāciju risks ir kā jebkuru citu gadu (195)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā jebkuru citu gadu, šogad 16.martā provokāciju risks leģionāru atceres gājiena laikā saglabājas, intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» teica Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

«Provokāciju risks saglabājas, gluži kā jebkuru citu gadu. Nedomāju, ka varētu būt kaut kādas būtiskas atšķirības,» sacīja Mežviets.

15.martā Rīgā notiks tā saucamo antifašistu organizēta konference, kā arī protesta akcija pie Vācijas vēstniecības.

Tā saucamie antifašisti uzaicinājuši uz protesta pasākumiem cilvēkus no bijušām Padomju Savienības valstīm, gan Eiropas Savienības valstīs. Valstis un uzaicināto skaitu Mežviets nenosauca. Viņš neizslēdza, ka atsevišķiem cilvēkiem iekļūšana Latvijā varētu būt liegta.

Viņš norādīja, ka fiziskās saskarsmes risks pasākumu dalībniekiem 16.martā ir samazināts līdz minimumam, norobežojot pasākumu norises.

Jau ziņots, ka Rīgā 16.martā notiks trīs organizēti pasākumi - «Daugavas Vanagi Latvijā» Limbažu nodaļa no plkst.11 līdz plkst.13 rīko gājienu maršrutā Jāņa baznīca - Brīvības piemineklis. Gājiena laikā pie Brīvības pieminekļa tiks izvietots nožogojums.

No plkst.7 līdz plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu iecerējusi rīkot biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Šim pasākumam būs ierādīta vieta pieminekļa laukuma malā.

Sapulci no plkst.9 līdz plkst.15 bija pieteikusi biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja», lai norādītu uz «Waffen-SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību, pauž rīkotāji. Pasākumu atļauts rīkot Bastejkalnā

Komentāri (195)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu