«Ziemeļblāzmā» notiks Rasima muzikālais monologs «Personības dalīšanās» (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Lieliskais aktieris un TV šova «Izklausies redzēts!» uzvarētājs Kristaps Rasims 18.martā ar savu jauno muzikālo monologu «Personības dalīšanās» viesosies Kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Tā rīdziniekiem būs vienīgā iespēja redzēt un izbaudīt šo unikālo programmu, par kuru jau saņemtas ļoti pozitīvas atsauksmes no skatītājiem citviet Latvijā. 

Kristaps par savu projektu teic: «Tas ir savdabīgs «stand up», kurā skanēs arī paša sacerētas miniatūras. Vairāk neko neatklāšu, jo gribu, lai publika padomā un paši saprot, kas tas ir.» Izrādes režisores Valdis Pavlovskis ar smaidu piebilst, ka zināmā mērā jaunā izrāde «nedaudz būs provokācija».

Runājot par savu «radošo vēsturi», mākslinieks stāsta, ka bieži sevi redz, skrienot īsās bikšelēs pa pļavu vectēva mājās Latgalē. «Sarunājos pats ar sevi, ar kaķiem, ar ģitāru (arī latgaliski, krieviski un angliski). Vairākkārt esmu apcerējis domu par iešanu nāvē sieviešu dēļ: Džuljetas dēļ – divpadsmit reizes, Britnijas Spīrsas dēļ (bērnībā!) – vienu reizi, Alises dēļ – vienu reizi (tad pārdomāju) , Zentas dēļ (no dusmām) – vienu reizi, šmakovkas dēļ – vienu reizi (nav sieviete!),» smejas Kristaps.

Par sevi viņš vēl teic, ka atsaucas uz vārda Jezups, dziedot publiskās vietās, un pelna maizi ar muti, bieži identificējoties ar iedomu tēliem, tostarp populāriem latviešu un ārzemju māksliniekiem un dzīvē sastaptiem tipāžiem.

«Komunicējot ar un par mīļiem cilvēkiem, bērniem un sirmgalvjiem, varu kļūt bīstami sentimentāls,» – arī to par sevi teic Kristaps Rasims un atzīst, ka vēl neesot īsti sapratis, vai aktieris, mūziķis, pasākuma vadītājs, vīrs, tēvs, latvietis un latgalietis «ir diagnoze, profesija, pārliecība vai vienkārši cilvēka sūtība».

No skatuves līdz ekrānam, cauri dzīves atziņām, dziesmām, nospēlētām un vēl nenospēlētām lomām – tas viss būs atrodams Kristapa Rasima jaunajā muzikālajā monologā «Personības dalīšanās».

Atgādināsim, ka skatītāju mīlestību Kristaps Rasisms izpelnījās, TV šovā «Izklausies redzēts!» ļoti veiksmīgi atdarinot Jezupu no Jāņa Streiča filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», grupas «The Prodigy» solistu un, protams, leģendāro dziedātāju Džo Kokeru.

Izrādes režisors Valdis Pavlovskis, muzikālais noformējums – Juris Kristons, producents – Jānis Kļaviņš.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, www.bilesuparadize.lv un pasākumu norises vietās.

Nākmās Kristapa Rasima izrādes notiks:

  • 18.martā plkst.19.00 Rīgā kultūras pilī «Ziemeļblāzma»
  • 20.martā plkst.16.00 Saldus novada pašvaldības administratīvās ēkas zālē
  • 22.martā plkst.19.00 Aizkraukles kultūras namā
  • 28.martā plkst.15.00 Balvu kultūras un atpūtas centrā
  • 1.aprīlī plkst.19.00 Līvānu novada kultūras centrā
  • 2.aprīlī plkst.19.00 Madonas kultūras namā
  • 8.aprīlī plkst.19.00 Ādažu kultūras centrā
  • 9.aprīlī plkst.19.00 CATA kultūras nams Cēsīs
  • 22.aprīlī plkst.19.00 Babītes novada kultūrizglītības centrs Piņķos
  • 6.maijā plkst.19.00 Drustu tautas namā
Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu