Rosina izvērtēt «žurnālista» Greiema Filipsa iekļaušanu melnajā sarakstā (58)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis uzskata, ka ir pamats izvērtēt žurnālista Greiema Filipsa iekļaušanu tā sauktajā melnajā sarakstā.

Filipss bija vienīgais aizturētais 16.marta pasākumos Rīgas centrā pēc skaļu saukļu izkliegšanas pie Brīvības pieminekļa ziedu nolikšanas laikā. Administratīvā lieta pret žurnālistu ierosināta par nepakļaušanos policijai.

«Es uzskatu, ka no viņa puses tā bija atklāta provokācija. Ņemot vērā, ka viņš ir žurnālists, tika pieņemts lēmums viņu neiekļaut šajā [melnajā] sarakstā. Es šo jautājumu neizlemšu vienpersoniski bez izvērtējuma un konsultācijām ar Drošības policiju. Bet es uzskatu, ka tā bija provokācija, un viņš šeit Latvijā nebūtu vēlams,» žurnālistiem trešdien sacīja Kozlovskis.

Filipsam tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, pēc tam viņš, visticamāk, tiks atbrīvots. «Vēl nekas nav beidzies,» sacīja ministrs.

Filipss dzimis Lielbritānijā un patlaban strāda Kremļa telekanālā «Russia Today». Žurnālists ir atspoguļojis konfliktu Austrumukrainā no tā dēvēto separātistu skatpunkta. Vienlaikus viņam ir pārmesta gan faktu sagrozīšana, gan arī Krievijas propagandas atbalstīšana. Žurnālistu iepriekš arestējušas Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu