Policija vērtē, kā šogad noritējuši leģionāru dienas pasākumi (258)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policijas vērtējumā šodien Rīgā notikušie leģionāru piemiņas pasākumi aizritējuši mierīgi, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Pēc policijas aplēsēm, pasākuma kulminācijā - gājienā - piedalījušies aptuveni 1000 cilvēki.

Šogad salīdzinājumā ar citiem gadiem Rīgā ir samazinājusies 16.marta pasākumu dalībnieku aktivitāte, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Marķitāns arī vēlreiz atkārtoja, ka vienīgais aizturētais ir Kremļa propagandists Greiems Filipss. Policija pieņēmusi paskaidrojumus, tad arī tiks vērtēta viņa iespējamā atbildība.

Marķitāns uzsvēra, ka arī pagājušajā gadā leģionāru piemiņas pasākumi aizritēja mierīgi, tāpēc šo gadu nevar uzskatīt par izņēmumu.

Viņš arī apliecināja, ka saistībā ar 16.marta pasākumiem Latvijā nevēlamo personu sarakstā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā tikušas iekļautas desmit personas - pārsvarā no Krievijas un Vācijas. Šīm personām bija liegts iebraukt Latvijā.

Komentāri (258)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu