Ekskluzīva telefonintervija ar prokrievisko blogeri Greiemu Filipsu (169)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) trešdienas pēcpusdienā atbrīvojusi 16.marta pasākumu laikā aizturēto prokrievisko žurnālistu Greiemu Filipsu, aģentūru BNS informēja VP pārstāvis Dairis Anučins.

Filipsam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgajam rīkojumam vai prasībai.

Par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus var uzlikt naudas sodu līdz divsimt astoņdesmit euro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Par sodu Filipsam lems tiesa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Drošības policija (DP) izvērtē iespēju Filipsu iekļaut tā dēvētajā melnajā sarakstā. Kozlovskis žurnālistiem trešdien pēc 16.marta pasākumiem pauda, ka ir pamats Filipsa iekļaušanai tā sauktajā melnajā sarakstā un liegt iespēju viņam iebraukt Latvijā.

Filipss bija vienīgais aizturētais 16.marta pasākumos Rīgas centrā pēc skaļu saukļu izkliegšanas pie Brīvības pieminekļa ziedu nolikšanas laikā.

16.marta pasākumos - gājienā un piketos pie Brīvības pieminekļu - kopumā piedalījušies 800 līdz 900 dalībnieku, kas ir mazāk nekā iepriekšējos gados. Policija pasākumu norisi vērtē kā mierīgu. Saistībā ar nekārtību celšanu, policija aizturējusi vienu cilvēku - prokrievisko žurnālistu un blogeri Filipsu.

Komentāri (169)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu