Rietumvalstu mediji 16.marta pasākumiem uzmanību nav pievērsuši (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Rietumvalstu mediji Latvijā notiekošajiem leģionāru atceres pasākumiem uzmanību nav pievērsuši, bet Krievijas mediji atzīmējuši notiekošos pasākumus, kā arī Kremļa propagandista Greiema Filipsa aizturēšanu.

Par 16.marta pasākumiem angliski raksta tikai Kremļa propagandas portāls «Sputnik» un vairāki Izraēlas interneta portāli. Tajos, atsaucoties uz Ebreju Telegrāfa aģentūru (JTA), tiek citēts Simona Vīzentāla centra vadītāja Efraima Zurofa teiktais, ka Eiropas Savienība nedara neko, lai «izbeigtu Latvijas nacistu gājienus».

Krievu valodā par 16.marta notikumiem vēsta aģentūras «Ria Novosti» un «Rossija segodņa», kā arī ziņu aģentūra «Interfax». Tāpat notikumus atspoguļo arī Kremlim pietuvināti interneta portāli.

Krievijas mediji atzīmējuši, ka 16.martā Rīgas centrā vairāk nekā tūkstotis cilvēku dodas gājienā, lai slavinātu «esesiešus». Publikācijās aprakstīta pasākuma norise un lielā policijas klātbūtne, kā arī bijušā «Russia Today» žurnālista Greiema Filipsa aizturēšana. Publikācijās atspoguļotas arī antifašistu aktivitātes. Tāpat atzīmēta Krievijas negatīvā nostāja pret leģionāru atceri Latvijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa Rīgā pēc leģionāru atceres gājiena trešdien noritēja bez asas pretējo pušu konfrontācijas. Pasākumu gan centās patraucēt Filipss, taču policijas darbinieki viņu aizturēja.

Gājienā bija devušies apmēram 1000 biedrības «Daugavas vanagi Latvijā» pārstāvji un viņu atbalstītāji. Lai arī gājiens aizritēja mierīgi, pulcēšanās laikā daudzkārt izskanēja agresīva retorika, piemēram, «kādi urlas te salasījušies». Tāpat bija vērojami asumi starp sanākušajiem, jo gājiena dalībnieku rindās vēlējās iekļauties cilvēki ar apšaubāmiem nolūkiem.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad Latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Trešā reiha bruņotajos spēkos Latviešu leģiona sastāvā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu