Āboltiņa vēl neatklāj, vai kandidēs uz «Vienotības» priekšsēdētāja amatu (135)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa vēl neatklāj, vai kandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu.

Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka lēmumu ir pieņēmusi, bet pagaidām to neatklās.

Kandidātus uz partijas vadību var izvirzīt no 5.aprīļa līdz 18.aprīļa plkst.17. Kandidātus valdes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja amatam var izvirzīt vismaz 15 partijas biedri, bet valdes locekļa amatam - desmit.

Kā ziņots, «Vienotības» valde vienojās sasaukt politiskā spēka ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis oktobrī, kā tas bija plānots iepriekš.

«Vienotības» vairāku reģionālo nodaļu pārstāvji atturīgi komentē jautājumu par to, kuram partijas biedram turpmāk jāvada politiskais spēks. Tomēr kā iespējamie kandidāti tiek minēti Āboltiņa, Andris Piebalgs, Edvards Smiltēns, Raimonds Čudars un Jānis Rozenbergs.

Piebalgs iepriekš norādīja - ja viņš tiks izvirzīts kā «Vienotības» priekšsēdētāja amata kandidāts, tad neatteiksies no pretendēšanas uz šo posteni. Arī Smiltēnam esot grūti iedomāties, ka viņš varētu pateikt «nē», ja reģionālo nodaļu pārstāvji virzīs viņu partijas priekšsēdētāja amatam.

Savukārt Āboltiņa iepriekš bija paudusi, ka lūkojas pēc jauna līdera, kas varētu stāties viņas vietā. Viņa iepriekš teikusi, ka Piebalgs varētu kļūt par šādu līderi.

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu