Āboltiņa nekandidēs uz «Vienotības» vadītāja amatu (251)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa ārkārtas kongresā nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu.

Āboltiņa to paziņoja šodien, uzrunājot partijas biedrus pirms politiskā spēka pārstāvju tradicionālā teātra apmeklējuma.

«Ticība saviem spēkiem, nākotnei un atdzimšanai šodien ir nepieciešama arī «Vienotībai». Es ticu, ka «Vienotība» ir nepieciešama Latvijai, un tieši tāpēc es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju nākamajās gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās,» uzrunā sacīja politiķe.

«Es neaizeju, es palieku kopā ar jums,» sacīja Āboltiņa, uzverot, ka ir svarīgi pildīt vēlētājiem dotus solījumus un iet uz priekšu, cīnīties par vērtībām.

Āboltiņa vada «Vienotību» kopš 2011.gada. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā «Vienotība» ir guvusi atzīstamus panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr pēdējā laikā partija ir piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

Šajā Saeimas sasaukumā Āboltiņa ir «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja, tāpat viņa vada Saeimas Nacionālās drošības komisiju.

«Vienotība» pārvēlēs partijas vadību ārkārtas kongresā 4.jūnijā. Kandidātus uz partijas vadībai var izvirzīt no 5.aprīļa līdz 18.aprīļa plkst.17. Kandidātus valdes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja amatam var izvirzīt vismaz 15 partijas biedri, bet valdes locekļa amatam - desmit.

Ņemot vērā, ka Āboltiņa uz partijas priekšsēdētāja amatu nekandidēs, par «Vienotības» vadītāja amatu varētu cīnīties bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns. Pašlaik abi šie politiķi strādā partijas valdē.

Pašlaik partijas nodaļas spriež par iespējamiem kandidātiem, ko virzīt šim amatam. Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V) paudis, ka Piebalgu «Vienotības» priekšsēdētāja amatam virzīs gan partijas politiķi Eiropā, gan vietējie un reģionālie līderi, gan par iekšējiem opozicionāriem dēvētie politiķi.

Tikmēr vairāku nodaļu pārstāvji plāno šim amatam virzīt arī Smiltēnu. Cēsu novada nodaļas vadītājs Māris Baltiņš aģentūrai LETA apliecināja, ka aptaujātas vairākas nodaļas un būs nepieciešamie paraksti Smiltēna izvirzīšanai. Viņaprāt, jādod iespēja «Vienotību» vadīt jaunākās paaudzes cilvēkiem, lai būtu «svaigums partijā».

Komentāri (251)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu