Krodera balvu saņēmusi aktrise Guna Zariņa (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

Krodera balvu saņēmusi aktrise Guna Zariņa, informēja Valmieras Drāmas teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ceriņa.

Zariņa saņēmusi mākslinieka Aivara Vīlipsona veidotu statueti - metu topošajam Krodera piemineklim, kā arī 711,44 eiro naudas balvu.

Krodera fonda valde šogad balvai bija izvirzījusi desmit nominantus, vērtējot pretendenta izaicinošo dabu un izcilību. Uz balvu pretendēja Dailes teātra trupas vadītāja Indra Laure, Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons, teātra zinātniece Margarita Zieda, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis, Jaunā Rīga teātra aktrise Guna Zariņa, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis un režisors Viesturs Meikšāns.

Šogad Krodera balva pasniegta trešo reizi. To pasniedz katru gadu, kopš 2014.gada.

Balvu iniciējis un pasniedz Krodera fonds, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Līdz šim balvu saņēmušas aktrise Indra Briķe un māksliniece Monika Pormale.

Atšķirībā no «Spēlmaņu nakts», kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem, priekšstatiem.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu