Par nepilngadīgo pavedināšanu aizturēts ekskursiju vadītājs; aicina atsaukties cietušos (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chiara Cremaschi, CC BY-ND 2.0

Aizdomās par nepilngadīgo pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās Valsts policija aizturējusi vīrieti, un tagad lūdz atsaukties cietušos.

Kā vēsta likumsargi, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti 25.aprīlī Jūrmalā aizturēja 1967.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgu personu. Policistiem ir aizdomas, ka vīrietis līdzīgas darbības varētu būt veicis arī ar citiem nepilngadīgajiem, tādēļ aicina atsaukties cietušos.

Pārbaudot operatīvo informāciju, Jūrmalas iecirkņa policisti aizvakar, 25.aprīlī, Jūrmalā aizturēja 1967.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 15 gadus vecas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās.

Policisti ir noskaidrojuši, ka aizturētais jau ilgu laiku strādāja vietās, kur apgrozās bērni, tostarp par autobusa šoferi un ekskursiju vadītāju.

Par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās ir uzsākts kriminālprocess.

Policistiem ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt veicis līdzīgas darbības arī ar citiem nepilngadīgajiem bērniem. Tādēļ Jūrmalas policijas iecirkņa policisti lūdz atsaukties ikvienu, kurš iespējams ir saņēmis piedāvājumu veikt netiklas darbības vai cietis no šādām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem 67075111 vai 110.

Par līdzīgu gadījumu ziņojām pērn jūlijā, kad 2015.gada 30.jūnijā Jūrmalā aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar 2005.gadā dzimušu meiteni, tika aizturēts 1968.gadā dzimis vīrietis. Pret aizturēto tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162.panta pirmās daļas. Šajā lietā policija ir pabeigusi izmeklēšanu, un tā nosūtīta prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu