Pētījumā noskaidrots, cik bieži laimīgie pāri nodarbojas ar seksu (117)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bcow, CC BY-SA 2.0

Gadiem ilgi pašpalīdzības grāmatas un terapeiti pāriem mācīja, ka veiksmīgu attiecību pamats ir sekss, turklāt labi daudz. Taču jauns pētījums liecina, ka vislaimīgākie ir tie pāri, kuri ar seksu nodarbojas reizi nedēļā, raksta «The Telegraph».

Toronto-Misisogas Universitātē veiktajā pētījumā noskaidrojies, ka biežāki mēģinājumi nodarboties ar seksu nepalielina pāru kopējo apmierinātību. Pētījums tika balstīts uz 30 000 amerikāņu aptaujām vairāk nekā 30 gadu garumā.

«Es domāju, ka galvenais atzinums ir tāds, ka ir svarīgi panākt seksuālu saikni ar savu romantisko partneri, taču tikpat svarīgi apzināties seksuālās dzīves reālistisko situāciju, proti, ka daudzi ir aizņemti darbā un ar ģimenes pienākumiem,» atklāj pētījuma vadītāja, psiholoģe Eimija Muīza (Amy Muise).

Par spīti stereotipiem, ka vīrieši seksu vēlas nodarboties biežāk un vecākiem cilvēkiem seksa ir mazāk, pētnieki konstatēja, ka patiesībā dzimumam, vecumam vai attiecību ilgumam nav nozīmes.

«Mūsu atklājumi bija līdzīgi gan vīriešiem, gan sievietēm, gan jaunākiem, gan vecākiem cilvēkiem, gan arī pāriem, kuri bija precējušies vien dažus gadus, gan vairākus gadu desmitus,» stāsta E.Muīza.

Šī pētījuma atklājumi varētu būt atvieglojums daudziem pāriem. «Sekss attiecībās ir svarīgs «savienošanās instruments» un sniedz sajūtu, ka tavs partneris tevi aizvien vēl iekāro, taču nodarbošanās ar seksu vienreiz nedēļā ir reālistisks un sasniedzams mērķis aizņemtiem cilvēkiem,» apgalvo attiecību eksperte Treisija Koksa (Tracey Cox).

«Mēs vēl aizvien pieturamies pie mīta, ka mums būtu jānodarbojas ar seksu vienā laidā, taču mūsu ķermeņi gluži vienkārši tā nav radīti. Un patiesībā ir lielāka iespēja nogarlaikoties no sava partnera, ja nodarbojamies ar seksu pārāk daudz.»

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu