Foto: Gājienā uz Uzvaras parku piedalījušies 3500 līdz 4000 dalībnieku (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Šodien notikušajā gājienā «Nemirstīgo pulks» piedalījušies 3500 līdz 4000 cilvēku, liecina gājiena organizatoru un Valsts policijas aplēses.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka, pēc policijas aprēķiniem, kopumā gājienā piedalījušies aptuveni 3500 cilvēki. Pārkāpumi netika konstatēti.

Savukārt gājiena pārstāve Elizabete Krivcova aģentūrai LETA pastāstīja, ka tajā varētu būt piedalījušies līdz pat 4000 cilvēku.

Krivcova skaidroja, ka šogad dalībnieku skaits, salīdzinot ar pērno gadu, palielinājies un, viņasprāt, šī tradīcija rada ģimeniskas sajūtas.

Viņa norādīja, ka šogad cilvēki ir labi izpratuši gājiena organizatoru ieviestos kārtības noteikumus un aizliegumus un šogad gājienu mēģināts pēc iespējas atbrīvot no jebkādiem politiskajiem vēstījumiem.

Tikmēr Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka, pēc policijas aprēķiniem, kopumā gājienā piedalījušies aptuveni 3500 cilvēki, taču pārkāpumi netika konstatēti.

Kā ziņots, gājiens sākās Slokas un Kalnciema ielas krustojumā. Sanākušo pulkā bija gan bērni ratiņos, gan arī sirmgalvji.

Ar skaļiem «urrā» saucieniem cilvēku pūlis sāka savu kustību uz gājiena galamērķi. Gājiena sākumā jaunieši karavīru formai līdzīgās drēbēs nesa lielu plakātu, uz kura rakstīts - «Tā ir viņu uzvara un mūsu atmiņas».

Kā paredzēja gājiena plāns, daudzi klātesošie līdzi bija atnesuši bildes un plakātus ar tuvajiem cilvēkiem, kuri piedalījās 2.pasaules karā. Klātesošajiem līdzi bija arī ziedi. Vairums gājiena dalībnieku pie krūtīm bija piesprauduši Georga lentītes.

Pasākuma skaļruņos tika spēlētās kara laika dziesmas. Tika skandināta arī informācija par gājiena norisi. Cilvēki caurmērā bija priecīgi, viņi bildējās un draudzīgi sarunājās, viens otram stāstīja par līdzpaņemtajos foto redzamajiem cilvēkiem.

Gājiena dalībniekus uzraudzīja vairākas policijas ekipāžas.

Gājiena dalībniekiem ienākot Uzvaras parkā, klātesošie viņus sveica ar ovācijām, māja ar rokām un apsveica «Uzvaras dienā».

Cilvēki dziedāja dziesmas un, ienākot pieminekļa teritorijā, gājiena dalībniekus pavadīja dziesma «Uzvaras diena».

Jau vēstīts, ka gājienus ar nosaukumu «Nemirstīgo pulks» iedibināja Krievijā. Šogad gājienus bija plānots rīkot vairākās Latvijas pilsētās, bet dažādu iemeslu dēļ tie nenotika.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu