«Metrojet» un «EgyptAir» aviokatastrofas «nospiedušas uz ceļiem» Šarm eš Šeihu (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes populārā kūrortpilsēta Šarm eš Šeiha vēl nav paguvusi atgūties no pagājušā gadā notikušās «Metrojet» lidmašīnas katastrofas, taču pēc «EgyptAir» lidaparāta nogāšanās Vidusjūrā kūrorts «ir nospiests uz ceļiem», norāda ceļojumu eksperti. 

Viesnīcu menedžeri Ēģiptes kūrortā ir ļoti izmisuši - vairākās piecu zvaigžņu viesnīcās cenas no vairākiem simtiem eiro par nakti, tagad numuriņš maksā vien 20 eiro par nakti, taču arī tas neglābj situāciju.

Ceļojumu eksperts Bobs Atkinsons norāda, ka vismaz šajā tūrisma sezonā Šarm eš Šeihā tūrisma industrija tikpat kā sabruks. «Krievu, kas tur bija galvenā mērķauditorija, tur vairs nav. No Lielbritānijas arī nav tiešo lidojumu. Viesnīcu cenas ir ārkārtīgi zemas. Tūristu pilsētā tikpat kā nav. Var teikt, ka Šarm eš Šeiha ir nospiesta uz ceļiem,» saka Atkinsons.

«Mēs parasti nefiksējam, kādas cenas ir kādos datumos, bet tagad tāpat ir redzams, kas notiek. Ir piecu zvaigžņu viesnīcas, kur var atrast divvietīgu numuriņu pat par 20 eiro, un 25 eiro, ja viss iekļauts,» norāda Atkinsons.

Citi eksperti norāda, ka norises pasaulē ir atstājušas fatālu iespaidu uz Ēģiptes tūrisma nozari. Vienus biedē nesen notikušās aviokatastrofas, citus terorisma draudi, tādēļ arī ierasti pārpildītās vietas ir tukšas. Tiem, kas paliek lētajās viesnīcās pa nakti, jārēķinās, ka šajā situācijā arī apkalpošanas līmenis ir ļoti zems, jo viesnīcu darbiniekus esošā situācija nemotivē.

Tiek norādīts, ka pēc «Metrojet» lidmašīnas katastrofas rudenī, kas bija terorakts, vairākas valstis atcēla tiešos lidojumus uz Ēģipti un Šarm eš Šeihu. Situāciju vēl sarežģītāku padarīja «EgyptAir» lidmašīnas nogāšanās Vidusjūrā, kas arī, visticamāk, ir terorakts.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu