Francija: «EgyptAir » lidmašīnas «melno kastu» meklēšana sāksies tuvākajās dienās (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tuvāko dienu laikā Vidusjūras dzīlēs sāksies meklēšanas operācija, lai atrastu lidsabiedrības «EgyptAir » avarējušās lidmašīnas «melnās kastes», ceturtdien paziņoja Francijas lidojumu drošības dienests BFA.

«Meklēšanas operācijas dziļajos ūdeņos sāksies tuvākajās dienas, kad negadījuma vietā ieradīsies Francijas flotes izlūkošanas kuģis «La Place»,» teikts BEA paziņojumā. Francijas dienests pie 19.maija katastrofas izmeklēšanas strādā kopā ar Ēģiptes varasiestādēm.

Kuģis «La Place» ceturtdien pametis Korsiku. Uz tā ir arī trīs dziļūdens iekārtas » Detector 6000», kas spēj uztvert «melno kastu» signālus.

«Zemūdens meklēšanas operāciju vadīs» Ēģiptes varasiestādes ar BEA palīdzību, teikts paziņojumā.

Laiks meklēšanas operācijā sarūk, ņemot vērā, ka «melnās kastes» signālus pārraida aptuveni mēnesi.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna «Airbus A320» ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs paziņojis, ka teroristu uzbrukums ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu