Krievija centusies nolaupīt Nīderlandes sagatavoto atskaiti par Malaizijas lidmašīnas notriekšanu (102)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas specdienesti mēģinājuši nolaupīt Nīderlandes amatpersonu sagatavoto atskaiti saistībā ar prokrievisko teroristu notriekto «Malaysia Airlines» lidmašīnu «Boeing-777».

Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības dienesta sagatavotajā ziņojumā teikts, ka vācu izlūki paziņojuši, ka Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) un ārējie izlūkdienesti regulāri veikuši dažādas kiberoperācijas, kas vērstas pret Nīderlandi.

Hakeru uzbrukums, kas bijia vērsts pret Nīderlandes Drošības padomes datoriem, notika 2015.gada rudenī īsi pirms pirmās virs Donbasa notriektās «Malaysia Airlines» lidmašīnas izmeklēšanas rezultātu atskaites publicēšanas. Tajā tika teikts, ka laineri notrieca Krievijas armijas zenītraķešu kompleksa «Buk».

Šie Krievijas centieni nolaupīt atskaiti nav vainagojušies panākumiem.

Iepriekš vēstīts, ka šī gada rudenī tiks publicēta galējā izmeklēšanas atskaite, kurā detalizēti tiks vēstīts par to, kas noticis 2014.gada 17.jūlijā.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu