Par Rīgas cirka ēkas atvēršanu apmeklētājiem varēs lemt pēc ēkas plānoto uzlabojumu veikšanas (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vispirms tiks veikti visi nepieciešamie un paredzētie Rīgas cirka ēkas uzlabošanas darbi un tikai tad varēs vērtēt iespējas cirka ēku atvērt apmeklētājiem, aģentūrai LETA klāstīja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Pašlaik tiek veikta Kultūras ministrijas pasūtītā tehniskā risinājuma izstrāde Rīgas cirka fasādes stāvokļa uzlabošanai, kura vēl nav pabeigta, un tās rezultāti ministrijā nav iesniegti. Kultūras ministrija vēl precizē summu, lai sagatavotu finansējuma pieprasījumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, ko plānots līdz jūlija beigām iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Tāpat ministrija un Rīgas cirks turpina veikt nepieciešamās darbības atbilstoši iepriekš plānotajam grafikam ēkas stāvokļa uzlabošanai. Tā, piemēram, bija paredzēts, ka SIA «Rīgas satiksme» līdz jūnija beigām atbrīvos ēku no trolejbusu kontakttīkla. «Rīgas satiksme» jau tagad ir pabeigusi trolejbusu kontakttīklu atvienošanu no Rīgas cirka fasādes.

Savukārt Rīgas cirka fasādes nostiprināšanu paredzēts veikt līdz šā gada decembrim, kā noteikts Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) atzinumā.

Kā ziņots, LTV raidījums «Panorāma» vēstīja, ka Rīgas cirka ēka esot droša, taču tās fasāde ir sašķiebusies par 25 centimetriem un tā pēc iespējas ātrāk ir jānostiprina, secinājuši uzņēmuma «3D mērnieks» un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) eksperti.

Vienlaicīgi ar mērījumiem turpinās skatītāju tribīņu slogošana, un RTU eksperti secinājuši, ka skatītāju vietās var droši sēdēt. Ar akmens slogu tiek pārbaudīta skatītāju tribīņu izturība. Sloga kopējais svars pārsniedz 12,5 tonnas, katrā krēslā nosēdināti 110 kilogramus smagi akmeņi. Vienā sektorā pārbaude jau sekmīgi veikta. Pēc slogošanas tas ieliecās par četriem milimetriem, kas uzskatāms par normu.

Vizule skaidroja, ka Kultūras ministrijas rīcībā nav neviena dokumenta, kas apliecinātu tehniskās ekspertīzes pabeigšanu un tās rezultātus. Ministrijas speciālisti šonedēļ apmeklēja Rīgas cirku un secināja, ka tajā joprojām skatītāju tribīņu daļā notiek slogošana. Jebkādi tālāki lēmumi tiks pieņemti tikai pēc oficiālās ekspertīzes saņemšanas.

Jau vēstīts, ka ar BVKB lēmumu Rīgas cirka ēka Rīgā kopš 11.februāra apmeklētājiem ir slēgta. BVKB secināja, ka Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu