Izmeklētāji: «EgyptAir» lidmašīnas pilotu kabīnes balss ieraksta «melnā kaste» ir vesela (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes izmeklētāji paziņojoši, ka atmiņas mikroshēmas no avarējušās «EgyptAir» lidmašīnas pilotu kabīnes balss ieraksta «melnā kastes» ir veselas un viņiem būs piekļuve ierakstītajiem datiem.

«Testa rezultāti ir apmierinoši, jo tie ļauj nolasīt datus no atmiņas ierīces,» teikts izmeklētāju sestdien izdotajā paziņojumā. Abas lidmašīnas «melnās kastes» tiek pētītas Francijā.

Sākotnējā informācija, kas iegūta no vienas pagājušajā mēnesī Vidusjūrā avarējušās lidsabiedrības «EgyptAir» lidmašīnas «melnās kastes», liecina, ka tās tualetes apvidū bijuši dūmi, trešdien pavēstīja izmeklētāji.

«Šajā iekārtā reģistrētie dati atbilst lidmašīnas ACARS sistēmas (gaisa kuģu un virszemes dienestu sakaru sistēmas) ziņojumiem, kas liecina par dūmiem tās tualetē un avionikas telpā,» teikts Ēģiptes vadītās izmeklēšanas komitejas paziņojumā.

Lidmašīnas priekšējās daļas atlūzas liecina par bojājumiem, ko nodarījis spēcīgs karstums un intensīvi dūmi, norāda komiteja.

«Tiks veikta vispārējā analīze, lai noskaidrotu šo indikāciju avotus un iemeslus,» teikts paziņojumā.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna «Airbus A320» ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem.

Lidmašīnas avārijas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu