«Queen» albums atzīts par vispārdotāko Lielbritānijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par visu laiku pārdotāko albumu Lielbritānijā pasludināta grupas «Queen» 1981.gada lielāko grāvēju izlase.

Topu veidotāji «Official Charts Company», atzīmējot albumu topa 60 gadu jubileju, nosaukuši 60 pārdotākos albumus Lielbritānijā.

Grupas «Queen» lielāko hitu izlase pārdota 6,1 miljonā eksemplāru, tādējādi tas kļuvis par vienīgo albumu Lielbritānijā, kas pārdots vairāk nekā seši miljoni reižu.

Tam seko grupas «ABBA» 1992.gada lielāko hitu izlase, kas ir pārdota 5,2 miljonos eksemplāru. Savukārt grupas «The Beatles» 1967.gada albums «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» kļuvis par pārdotāko studijas ierakstu, kas pārdots 5,1 miljonā eksemplāru.

Pirmo albumu topu publicēja 1956.gada 22.jūlijā, un tad pirmo vietu ieņēma Frenka Sinatras skaņuplate «Songs For Swingin' Lovers».

Par spīti tam, ka dziedātājas Adeles albumu «21» laida klajā tikai 2011.gadā, tas jau ir sasniedzis ceturto topa vietu, bet viņas nākamais albums «25» tikai septiņus mēnešus pēc tā klajā laišanas 2015.gada novembrī sarakstā atrodas jau 27.vietā. «25» apsteidzis grupas «Oasis» pirms 18 gadiem klajā laisto ierakstu kā visātrāk pārdotais albums. Tā pirmajā pārdošanas nedēļā «25» pārdeva 800 000 eksemplāru, salīdzinot ar 1997.gada «Oasis» trešo albumu, kuru pirmajā nedēļā nopirka 650 000 eksemplāru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu