ĀM rīcībā nav informācijas par uzbrukumā Nicā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem (94)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 Ārlietu ministrijai (ĀM) šobrīd nav informācijas, ka Nicā notikušajā uzbrukumā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» uzsvēra ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

«Ir skaidrs, ka noticis iepriekš plānots uzbrukums. Skaidrs, ka bojāgājušo skaits ir milzīgs,» norādīja Jansons, uzsverot, ka ĀM dienestu rīcībā šobrīd nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgiem.

Jansosn uzsvēra, ka ministrija dienas gaitā vēl turpinās strādāt ar Francijas varasiestādēm, lai apzinātu situāciju.

Ministrijas pārstāvis atgādināja, ka iedzīvotāji ar jautājumiem par saviem tuviniekiem var zvanīt uz ĀM tālruni ārkārtas situācijām 26337711.

Kā ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām «Brīvība, vienlīdzība, brālība» («Liberte, Egalite, Fraternite»).

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu