Eksperts: Pazudusī Malaizijas lidmašīna apzināti nosēdināta uz ūdens (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pirms vairāk nekā diviem gadiem Indijas okeānā pazudusī Malaizijas lidsabiedrības «Malaysia Airlines» reisa MH370 lidmašīna varētu būt apzināti nosēdināta uz ūdens, uzskata Kanādas eksperts aviokatastrofu jautājumos Lerijs Vanss.

Eksperts izteicies, ka par labu šādai teorijai liecinot erozijas pēdas līdz šim atrastajām pazudušās lidmašīnas atlūzām, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņoja LETA, «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Kopš lidmašīnas pazušanas lidmašīnas atlūzu gabali atrasti Dienvidāfrikā, Maurīcijā, Mozambikā, Reinjonā, kā arī Madagaskarā un Austrālijai piederošajā Ķenguru salā.

Pati lidmašīna joprojām nav atrasta.

Oficiālā izmeklēšana par lidmašīnas avārijas iemesliem un apstākļiem joprojām turpinās.

Lerijs Vanss līdz šim piedalījies vairāk nekā 200 aviokatastrofu izmeklēšanā.

Sarunā ar Austrālijas televīzijas raidījumu «60 minutes», viņš paudis viedokli, ka gadījumā, ja lidmašīna būtu nekontrolēti iekritusi okeānā, šāda trieciena spēkam būtu jārada ļoti liels skaits atlūzu.

Liela atlūzu daudzuma trūkums esot vēl viens faktors, kas ļauj izteikt pieņēmumu, ka lidmašīna veikusi kontrolētu nolaišanos uz ūdens.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu