Erdogans rīko demokrātijas atbalstītāju mītiņu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Simtiem tūkstoši cilvēku Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā svētdien ir pulcējušies uz demokrātijas atbalstam domātu mītiņu, ko pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma rīko prezidents Redžeps Tajips Erdgoans.

Prezidenta un valdošās Taisnīguma un attīstības partija (AKP) atbalstītāji pēc 15.jūlijā piedzīvotā puča mēģinājuma katru vakaru iziet ielās, un svētdienas mītiņš ir šo centienu vainagojums.

«Demokrātijas un mocekļu» mītiņa drošības garantēšanai ir dislocēti 15 000 policistu.

Daži mediji prognozēja, ka demonstrācijā kopā piedalīsies 3,5 miljoni cilvēku.

Jenikapi laukumā, kur mītiņš tiek rīkots, bieži notiek AKP atbalstītāju demonstrācijas.

Erdogans uz pasākumu ir uzaicinājis arī opozīcijas partiju pārstāvjus, izņemot prokurdisko Tautas demokrātisko partiju (HDP).

Mītiņā bija redzami prezidenta atbalstītāju transparenti ar uzraktiem «Erdogan, Tu mums esi Dieva dāvana» un «Pavēli mums mirt, un mēs to darīsim».

Pēc 15.jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma Turcijā aizturēti vai atstādināti no amatiem jau vairāk nekā 60 000 cilvēku, tostarp militārpersonas, tiesneši, prokurori, policisti un civildienesta ierēdņi.

Par apvērsuma organizēšanu Turcijas varasiestādes apsūdz ASV dzīvojošo turku garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš savu saistību ar puču kategoriski noliedz. Turcija vairākkārt ir lūgusi ASV izdot Gilenu, nosūtot Vašingtonai dokumentus par viņa iespējamo saistību ar puča rīkošanu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu