Par pagājušās sezonas labākajiem Nacionālā teātra aktieriem atzīti Cīrule un Anže (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā teātrī par pagājušās sezonas labākajiem aktieriem atzīti Agnese Cīrule un Uldis Anže.

Pirmdien svinīgās sezonas atklāšanas sanāksmē par līgavas lomu izrādē «Asins kāzas» un Deas lomu izrādē «Cilvēks, kas smejas» Cīrule saņēma Elzas Radziņas kulonu, savukārt Anže par Lāčplēša lomu izrādē «Uguns un nakts» - Kārļa Sebra gredzenu.

Par spožu atgriešanos teātra profesijā īpaša atzinība saņēmis Valdis Lūriņš. Viņš apbalvots par Andrē lomu izrādē «Ak, tētīt...».

Veltas Līnes ceļojošā balva Antas Klints gredzens - par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā - pasniegta Evijai Skultei par Ebijas lomu izrādē «Mīla zem gobām».

Kā aizvadītās sezonas Gada izrādes apbalvotas Viestura Kairiša Lielajā zālē iestudētā «Uguns un nakts» un Elmāra Seņkova Jaunajā zālē iestudētais darbs «Zēns».

Pagājušās sezonas nodarbinātākie aktieri ir Kaspars Aniņš, kurš darbojies 179 izrādēs, kā arī Līga Zeļģe un Agnese Cīrule, kuras nospēlējušas 135 izrādes.

Aizvadītās sezonas labākie tehniskie darbinieki ir grāmatvede Inga Brasliņa, videomāksliniece Linda Ģībiete, skaņotājs Jānis Lide, kā arī butafors Aigars Tafkins.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu