Foto: Rīdzinieki un pilsētas viesi svin Rīgas 815.gadadienu (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo.

«Rīgas svētku 2016» otrajā dienā, 13. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt pasākumus gan pilsētas centrā, gan apkaimēs, baudot daudzveidīgos koncertus un labāko restorānu piedāvājumu, aktīvi iesaistoties sporta aktivitātēs Lucavsalā, kopā ar bērniem piedaloties radošajās  darbnīcās, kas saistītas ar kino tēmu, iepērkoties svētku tirdziņos, kā arī dodoties uz svinību kulminācijas pasākumu «Tā nav dzīve, tas ir kino!» 11. novembra krastmalā un vakarā, plkst. 23.00, vērot svētku uguņošanu.

Svētku diena sāksies jau agri no rīta, plkst. 7.00, Lucavsalā ar kopīgu fitnesa nodarbību «Rīga mostas svētkiem», kam sekos Daugavas kausa izcīņa peldēšanā atklātā ūdenī, sporta spēļu aktivitātes, fotoorientēšanās un vakara noslēgumā pilsētas orientēšanās sacensības «Lielais Rīgas piedzīvojums».

Tā kā svinības šogad notiek kino zīmē, tad Rīgas svētku apmeklētājiem ir iespēja baudīt daudzkrāsainus ar kino jomu saistītus pasākumus. Ikviens interesents pie kinoteātra «Splendid Palace» varēs tikties ar režisoru pasākumā «Nepabeigtās vakariņas ar Jāni Streiču», Esplanādē skatīties dokumentālās filmas pasākumā «Rīga kinoobjektīvā», kinoteātrī «K. Suns» apmeklēt pasākumu «Rīga kustīgajās bildēs», bet kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā aktīvi līdzdarboties sarīkojumā «Brīnumainais kino parks». Alberta ielā būs iespēja iejusties 100 gadus senā pagātnē un iesaistīties pasākumā «Filmējam jūgendstilu pirms 100 gadiem Albert’ ielā», bet Ziedoņdārzā ikviens gaidīts uz «Sapņu kino».

Svētku otrajā dienā ikviens, bet jo īpaši, ģimenes ar bērniem gaidītas Vērmanes dārzā, kur notiks pasākums «Kino ceļojums» ar vairākām koncertprogrammām kinofilmu mūzikas noskaņās, ar iespēju līdzdarboties Tartu zinātnes centra «AHHAA» radošajās aktivitātēs un vērot Prāgas cirka «Long Vehicle Circus» mākslinieku priekšnesumus. Darbosies Grāmatu un Maizes iela.

Rīgas svētku vērienīgākais pasākums «Tā nav dzīve, tas ir kino!» notiks 11. novembra krastmalā, kas sāksies ar konkursa «Latvijas Gada motocikls 2016» dalībnieku parādes braucienu un motociklistu paraugdemonstrējumiem. Dienas laikā krastmalā tiks īstenots līdz šim nebijis multimediāls projekts «Taisām kino», kurā varēs filmēties pasākuma dalībnieki un vakarā vērot filmas pirmizrādi. Dienas gaitā būs iespēja dzirdēt grupu «Pērkonvīri», «Zāle», «DAGAMBA», «Limonāde», «Ame Roma», «Bunch of Gentlemen» koncertus un noskatīties Itālijas vertikālās dejas grupas «IL POSTO» priekšnesumus, kā arī aviošovu virs Daugavas. Krastmalā svētku apmeklētāji aicināti iepirkties arī amatnieku tirdziņā, bet vakarā izbaudīt lielkoncertu «Kino gars – viesības pie Lielā Kristapa», kurā kino mūzikas zelta izlasi atskaņos populāri solisti, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un Svētku orķestris diriģenta Romāna Vanaga vadībā. Pasākuma noslēgumā ikviens gaidīts uz krāšņu svētku uguņošanu.

Svinību otrajā dienā pasākumi notiks arī Jēkaba laukumā, kur būs «Latgales diena Rīgā», Rīgas Domā, kur notiks pasākums bērniem «Doms Bērniem 2016», Vecrīgā, kur svētku laikā risināsies spēle «Rīgas kinodārgumi», Kronvalda parkā, kur notiks cīņa par uzvaru «Nissan Norde cartoon rallijā 2016» un laukumā pie Sv. Pētera baznīcas, kur svētku apmeklētāji varēs baudīt viduslaiku noskaņas. Apmeklētāji gaidīti arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.

Virkne jauku pasākumu būs pilsētas apkaimēs – Arkādijas parkā notiks pasākums «Latvijas zirgi senāk un tagad», lidlaukā «Spilve» būs aviācijas salidojums «Riga Fly-In 2016», Spīķeros darbosies «Rīgas svētku restorāns» un varēs klausīties Taipejas perkusionistu koncertu, pie kultūras centra «Imanta» notiks filmas «Mans draugs – patiešām nenopietns cilvēks (2016) uzņemšana jeb Rīgas svētki Imantā, bet Kalnciema kvartālā būs pasākums «Nebeidzamais kopdzīves piedzīvojums».

Savukārt Rīgas svētku trešā diena - svētdiena, 14.augusts, būs veltīta ģimenēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas svētku trešajā dienā piedalīties pasākumos aicināts ikviens interesents, bet jo īpaši, vecāki ar bērniem un jaunieši. Svētdien svētku pasākumu klāstā būs kino tapšanas aizkulises, atrakcijas un radošas darbnīcas bērniem Vērmanes dārzā, Lielo leļļu un talismanu svētki, filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» seanss lielākajā brīvdabas kinoteātrī, randiņš ar Jāni Streiču un kino paviljona darbība 11. novembra krastmalā, kā arī Rīgas viduslaiku tirgus laukumā pie Sv. Pētera baznīcas un Latvijas meistaru gadatirgus «Gabaliņš Latvijas» Esplanādē.

Domē norādīja, ka arī «Rīgas svētku 2016» trešajā dienā daudzi pasākumi risināsies svētkos apspēlētās kino tēmas gaisotnē. Pasākums visai ģimenei «Kino ceļojums» notiks Vērmanes dārzā, kur izskanēs vairāki koncerti, muzikāla dziesmu spēle bērniem «Paukojam un šmaukojam», būs Tartu zinātnes centra «AHHAA» programma un Prāgas cirka «Long Vehicle Circus» mākslinieku uzstāšanās, kā arī darbosies radošas darbnīcas, atrakcijas un Grāmatu iela.

Jau tradicionāli Rīgas svētku laikā būs vairāki pasākumi, kas notiks Ostas svētku ietvaros – Rīgas brīvostas kausa izcīņa kanāla regatē, Ielu mūzikas diena un Krastu mačs basketbolā.

Svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

www.rigassvetki.lv

www.facebook.com/RigasSvetki

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu «Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs»; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu